Hány évessel nézetnéd meg az eredeti Jurassic Parkot?
Én 7 évesen láttam, öcsém 5, odavoltunk meg vissza, és szerettük a "rettegést" benne. Uncsitesóm 6, ő nagyon félt és nem szerette..
Alapvetően mind félős gyerekek voltunk.
Lányom szereti a dínókat, borzongató filmet még nem mutattam neki, scoobydootól nem fél(attól én jobban féltem, mint a jurassic parktól, kb 10 éves koromig)
Kicsit tartok a kecskés résztől, meg a végefelé mikor menekül a kövér pasas és széttépik a kisdínók(asszem ez a vége)
Ismerős gyereke 6 évesen látta, azóta végignézte az összeset, meg az összes harry pottert is, meg gyűrűkurát is, még csak 7 a kisfiú, kifejezetten érett típus, lehet a filmeknek is volt benne jellemformáló része, nem tudom.
Te hány évesen mutatnád/mutattad meg a gyerekednek?(tudom, hogy 12es karika van rajta, de a hupikéktörpikéken meg a ralphon meg az én kicsi pónimon is az van, meg egy csomó semleges disney mesén, amin nem hogy nem fél, meg sem rebben a gyerek szeme, az az ajánlás nem érdekel)
Én is 12 éves korom előtt láttam, de hogy mennyire ajánlott-e 7-8 éveseknek, az nem tudom, szerintem nem annyira... Ha van mód rá, akkor inkább ne nézzesse meg az ember 10 évnél kisebb gyerekkel.
"...meg a végefelé mikor menekül a kövér pasas és széttépik a kisdínók(asszem ez a vége)."
Kövér pasas van az első részben, de azt egy dilophosaurus öli meg.
Kis dínók (compsognathus) pedig a második részben vannak, de ott nem kövér pasast ölnek meg. :)
Viszont az biztos, hogy a Jurassic Park tökéletes arra, hogy a gyerekeknek az első filmjei között legyenek (mert 13-14 évesen is gyereknek számít).
Persze manapság nem tudom mennyi filmet néz egy gyerek 6-12 éves kora között, én még a vhs korszakban nőttem fel és nem volt bőség zavara. :) Adtuk kölcsön a vhs kazettákat egymás között, amiket egy hétre kölcsönöztünk, illetve tv-ből vettük fel a filmeket. Ebben az időben nagyobb dolog volt a filmezés, mostanra már könnyen hozzá tud férni egy kisebb gyerek is.
Én 5 évesen láttam először, azóta a kedvencem. :)
27/F
Én 5-6 évesen láttam az elsőt, a második részt 7 évesen, és nem emlékszek, hogy féltem volna tőlük. Sőt, menőnek gondoltam őket. Mondjuk ez talán összefüggött azzal is, hogy az első filmet a jómódú, menő bácsikám hozta el VHS kazettán és együtt néztük meg a családdal, kényelmes, laza hangulatban. Szerintem a legtöbb gyerek számára ez a megfelelő kor, hogy Jurassic Parkot nézzen, az ismerőseim is ennyi évesen látták és imádták. Ne feledjük azt sem, hogy mennyi-mennyi játékod adtak ki a filmhez. Egyértelműen a gyerekközönséget is megcélozták.
Az eredeti Jurassic Park regényt viszont már idősebbeknek, érettebbeknek javasolnám. Százszor véresebb a filmnél és tele van tudományos szakzsargonnal meg etikai filozofálgatással, amiket egy tíz év alatti valószínűleg nem értene meg.
Én körülbelül 6 éves voltam, mikor először megnéztem a szüleimmel, és imádtam, annak ellenére, hogy félénk típusú ember vagyok. (pl a Múmia c. filmtől nagyon féltem)
Szerintem nyugodtan megnézheti, de ha nagyon aggódsz miatta, akkor nézd vele, és ha szól hogy fél, akkor egyszerűen kinyomod.
Én egyébként X-aktákon nőttem fel. :)
2. voltam.
Én is, sokáig nem is mertem egyedül közlekedni a sötétben.
Esetleg akinek most van gyereke, az mit gondol? Idővel szèpülnek az emlékek.
Megnézettem vele a vegyünk új mamit, ott sírt mikor lehúzták a halat a wcn, reszkessetek betörőktől is fél, de pl a chihirot simán végignézte, meg a dennis a komiszt is. Most vezetem be ezeket, és jó lenne, ha valami “jobbat” is látna. Matilda is megvolt, félt a szobábazárásnál, meg persze az összes mozis film.
Elveszett világ (2001)
Szerintem ez gyerekeknek IS jó, ebben is vannak dínók, aranyos kalandfilm, vicces is és szerintem jó!
Pixar animációs filmeket mindet tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!