Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melyik a mérvadó egy film...

Melyik a mérvadó egy film kiértékelésénél az imdb.com vagy a port.hu?

Figyelt kérdés
2020. jún. 21. 17:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Egyik sem. Én sokszor azért néztem/nem néztem meg egy filmet, mert alacsony/magas volt a pontszám. A konklúzió: vannak agyonsztárolt filmek amikből kb. 20 percet tudtam megnézni, meg vannak totál lehúzottak ami teljesen lekötött és tetszett. Úgyhogy erre nem lehet adni szerintem. Egy filmet te értékelj ki magadnak, ne más döntése alapján nézz vagy ne nézz meg egy filmet.
2020. jún. 21. 17:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Több ember értekése valamennyivel reprezentatívabb tud lenni. Port-ot pár ezren használják, IMDB-t pedig millióan. A csak skála alapú értékelésnél mondjuk a tényleges komment alapú vélemény informatívabb, mert ott látod hogy ki mi miért tetszett vagy nem tetszett. Én ebből a szempontból kizárólag kritikákat és hozzájuk fűzött kommenteket olvasok, mert ott legalább van indoklás, és nem csak azt látom hogy "7/10".
2020. jún. 21. 17:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Szerintem 7-től felfelé már jó egy film, de írjatok konkrét filmeket, amiket lehúzott a tömeg és nektek tetszett.
2020. jún. 21. 18:03
 4/11 Endr 72 ***** válasza:
80%
Egyik sem.Elolvasom a tartalmát,és eldöntöm megnézem-e.
2020. jún. 21. 18:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Inkább metacritic vagy rotten tomatoes. Itt össze lehet vetni a kritikusok és a nagyközönség véleményét, illetve indoklást olvasni, hogy miért annyi az annyi.
2020. jún. 21. 18:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Értem, amit az előttem szólók írnak, mert tényleg nem zárja ki az alacsony értékelés azt, hogy neked tetszeni fog-e, illetve fordítva ugyanez.

Viszont én szoktam nézni az imdb értékelést.

Az imdb relevánsabb, mert azt nem csak a magyarok használják, a port.hu-n azért lehet látni érdekes értékeléseket. :D Pl, amik itthon a tv által elterjedtek és sokan azokon nőttek fel, mert évtizedek óta újra és újra adja a tv, azok a port.hu-n jó eséllyel magasabb értékelésen állnak. Gyerekként nem olyanok az elvárásaink, mint felnőttként és később is sok esetben szeretni fogjuk ezeket a filmeket, mert kedves számunkra a gyerekkorunk miatt.

Az imdb-n a világ minden tájáról értékelnek, szerintem az nagyjából azt jelzi, amilyen a film. Persze nem azt mondom, hogy nem lehet valami 10/10 valakinek, pedig csak 6,5-ön áll, de meg lehet nézni, hogy pl a Keresztapán vagy a Remény rabjain is mennyi 1-es értékelés van, mégis jó az összértékük, tehát sok olyan ember is értékeli, akiknek nem tetszett.

Nekem a Vörös veréb pl tetszett, de alacsony az értékelése.

2020. jún. 21. 18:28
 7/11 A kérdező kommentje:

Nekem nem tetszett a vörös begyes veréb,

akkor már inkább a Veréb is madár!

[link]

2020. jún. 21. 19:33
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a port.hu értékelések még magyar viszonylatban sem mérvadóak, mert sokszor még a nagy, aktuális filmeken is csak pár tucat vagy pár száz értékelés van. Én inkább csak hüledezek az értékeléseken és a kommenteken, mert néha gyengébb filmeket az egekbe pontoznak. Ahogy előttem már nagyon helyesen leírták, sokan nagyon felmagasztalják azokat a filmeket vagy sorozatokat, amikhez személyesen kötődnek vagy amik Magyarországon híresebbek és kedveltebbek. Érdemes összevetni a port.hu pontozásait más magyar oldalakéval, úgy mint Kritikus Tömeg, Filmkatalógus vagy Mafab.

Az imdb.com pontozására sem adok sokat, de ott mégiscsak ezerszer több értékelő van, ezért sokkal jobban fel lehet mérni, hogy egy film vagy sorozat mennyire népszerű világviszonylatban. A letterboxd.com-ot is szeretem böngészni, mert széleskörű és sokoldalú megnyilvánulásokat és értékeléseket lehet találni rajta, sokszor még a kevésbé ismert filmekről is. Én például érdeklődve olvasom, hogy a külföldiek miket írnak magyar filmekről, animációs filmekről. Sokszor elég meglepő és a magyarokétól nagyon eltérő véleményeket találok, amik segítenek több szemszögből is megvizsgálni egy adott művet.

2020. jún. 21. 20:18
 9/11 anonim ***** válasza:
72%

4-esnél a pont, én dettó ugyanezt csinálom! De most komolyan: nem vagyunk robotok, hogy érzelmi reakciók nélkül csupán pontszám alapján menjünk, és mások általános véleményétől függjön az ízlésünk, mindenki el tudja dönteni, hogy egy adott film személy szerint Neki mennyire tetszik, és nem vagyunk egyformák! Én is elolvasom egy film tartalmát, esetlegesen megnézem a trailer-ét, és eldöntöm magam, hogy mennyire tűnik nekem érdekesnek, megnézzem-e a teljes filmet! Például egyszer láttam életemben a "Zöld Lámpás (2011)" filmet, nekem például tetszett, viszont később döbbenten olvastam a neten, és máig nem értem, hogy mitől olyan rossz, miért lett hatalmas bukás?!

Valaki egyszer itt olyan filmajánlatokat kért, amit személy szerint jónak találunk, legalábbis nekünk (válaszolóknak) nagyon tetszett, és az alapján ajánlani tudjuk. A legelső válasz helyén egyből csak egy imdb-link volt, benne a legtöbb pontszámot elért filmekkel! Ettől azonnal égnek állt a hajam: "hogy valakiben ennyi önállóság sincs...." !

2020. jún. 21. 21:06
 10/11 A kérdező kommentje:

Nekem nem tetszett a zöld lámpás,

akkor már inkább a zöld gyep.

[link]

2020. jún. 21. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!