Olyan horror film, ami tud még "újat mutatni" (vagy újító volt a maga korában)?
Olyan horror filmet szeretnék találni, ami a műfaj engedte kereteken belül viszonylag eredeti, vagy ha régi, akkor a maga korában legalábbis eredetinek, újítónak hatott. Ez így elég tág, én is tudom, dehát várok példákat, és majd csak kilyukadunk valahova :)
Elsősorban a természetfelettivel foglalkozó filmek érdekelnek, a szokásos "maszkos sorozatgyilkos", gusztustalanságokkal ijeszteni próbáló filmek nem.
Köszönöm.
The ritual. Természetfeletti, és úgy hat a látvány az agyra, hogy nincs vérben csúszkálkás.
Thing (Dolog), itt meg olyan jól megcsinálták a lényt, hogy nagyon ijesztő. Az eredeti, és az újabb verzió is nagyon ütős szerintem.
Triangle (Háromszög) Ez is odabszós.
( Én direkt vadászok a különleges filmekre. Az ilyen 5 fiatal kirándulni megy az erdőbe ahol egy démon...tartalmúakat meg se nyitom. Úgy el tudom mesélni az ilyen tucat filmeket, hogy meg sem néztem.)
ROAR 1981
Igaz, csak utólag keresztelték horrorra, de látva és tudva azt hogy ebben a filmben minden úgy eredeti, ahogy a filmben van, na ez teszi eredetivé. Csoda volt akkor is, hogy engedélyezték a leforgatását. Vadállatok és emberek között semmi védőfelszerelés nem volt. Egy sebesülés után a főszereplő lábát le akarták vágni a kórházban, mire ő vissza ment forgatni. Másik főszereplő lábtörését is benne hagyták a fimben, csak visszafelé forgatva, mintha egy akrobata mutatvány lenne, stb...
Legeslegjobb jelenet, amikor 8-10 megvadult oroszlán közé beugrik a főszereplő rendet teremteni csupasz kézzel. Előtte pedig egy oroszlán könnyedén elkapva a fószert a combjánál fogva viszi megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!