Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a legvalószínűbb, milyen...

Mi a legvalószínűbb, milyen irányba fog változni a negyedik fázistól a Marvel-filmek népszerűsége?

Figyelt kérdés

Ugye tavaly a Végjátékkal tetőzött be a Marvel-őrület, bevétel, kritika és rajongói elégedettség szempontjából egyaránt rekorder volt a film, hónapokig dominálta a közbeszédet, és gyönyörűen lezárta az előző több mint 20 film által felépített történetszálat.

Nekem van egy olyan érzésem hogy ezt megismételni már nem lehetséges, és valamiért így a netet böngészve olyan benyomásom van, minta az azóta eltelt bő egy évben elkezdett volna alábbhagyni a Marvel iránti lelkesedés. Persze most is sokan várják a Fekete Özvegyet meg az új fázist, de valamiért azt érzem hogy a Marvel elérte tavaly a csúcspontot és innentúl már egyre kevésbé fogja majd érdekelni moziról mozira az embereket. És valljuk be, talán nem alaptalan ez olyan karakterek elvesztésével, mint Vasember, Amerika kapitány vagy Fekete özvegy, akik kvázi a közönségkedvencek voltak az egész szériában. Az újonnan bemutatott hősöket mint pl. Fekete párduc vagy Marvel kapitány valamiért nem érzem sem a frranchise, sem pedig a közönség szemszögéből annyira érdekesnek, közkedveltnek mint Vasemberéket.

Persze tévedhetek is.

Arra lennék kíváncsi, ti mit tippeltek, vagy milyen következtetéseket vontatok le, mi lesz a Marvel-filmek sorsa? Van még rá esély hogy tovább növekedjen a hype, vagy a Végjáték szintjét és az odáig vezető utat már lehetetlen lesz megugrani? Mit jósoltok a franchise-nak és úgy általánosságban ezeknek a szuperhősös filmeknek a jövőjével kapcsolatosan?

2020. jún. 15. 21:54
A kérdező szavazást indított:
Rekorddöntés lesz, sosem volt még ennyire népszerű a Marvel, a java még ezután jön!
Nem hogy nem fog csökkenni, de még nagyobb lesz a népszerűsége a Marvel-filmeknek.
Még egy kis ideig tartani fog a sikerszéria, de nem örökké.
Stagnálni fog, nem fog már emelkedni a nézőszám de nem is esik vissza határozottan.
Kisebb visszaesés biztos érzékelhető lesz már a közeljövőben, ez a természetes ilyenkor.
Vélhetően drasztikusan csökken a nézőszám és a bevétel, lassan leáldozik a szuperhősfilmeknek.
Kutyát nem fogják már érdekelni az új filmek, töredéke ember se fogja nézni őket.
Lehetetlen most még megmondani ennyi adatból és impulzusból.
Más véleményen vagyok (kommentben írom meg).
Sosem láttam Marvel-filmeket, fogalmam nincs miről van szó.
14 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Azért a Végjáték közel sem jó film annyira, hogy Top1 bevétel járjon neki. A humor kifejezetten ízléstelen volt szerintem (én nem is nagyon raktam volna bele), ottvan a pofátlan Fortnite promóció, Hangya itt is rettentően blőd, az időutazást Tony úgy találja fel hogy a hasára csap, ahogy hangya visszatér, az erő eltolódások, a rengeteg csöpögős jelenet, a zene sem lett egyedi, nem igazán újult meg (az IW zenéje legalább kegyetlen jó volt). 2 karaktert is kiheréltek.. Szóval igen, annyira ezért messze nem jó. Mondom ezt úgy, hogy sokadik nézésre nagyon megszerettem, csak mindig ottvan bennem, a "ez lehetett volna sokkal sokkal darkosabb, a zene lehetett volna sokkal sokkal epicebb és egyedibb, lehetett volna több akció). A többi 21-22 Marvel film közül, pedig igen csak voltak gyenge darabok is. (Amerika Kapitány1, Galaxis Őrzői1-2, Avengers2, Vasember1-2, Thor2, Marvel Kapitány). Ezek között vannak teljesen unalmas filmek is, amikből az 1 megtekintés szerintem bőségesen elég. És amik szerintem jók voltak (Vasember3, Amerika Kapitány2-3,Thor1.3.,Avengers1,3,4, Doctor Strange). A többi idétlen, túlnyújtott bohóckodás, termesztesen nem az első kettő Vasember filmre gondolok, de azok sem valami nagy durranások. Számomra egyértelműen az IW volt a legjobb, eszméletlenül ütős zene miatt, és mert remekül voltak elosztva az idők mindenkire, és persze ottvolt Thanos is.. Ezek a filmek többsége egyáltalán nem érdemelne ekkora nézettséget, sem rajongókat. A pókembert pedig hagyjuk is, ez a Holland gyerek egy hiperaktív kisfiú, rettentő irritáló karakter szerintem, szóval tőle filmek nem érdemelnek. Az infinity war-ban elviseltem, ott nem irritált annyira. Sosem lesz vége ennek a Marvel mizériának, mert fossa a pénzt, és úgyis elfognak rá lenni moziba. Mert képregény, hősök, színes, látványos, akció. És ez éppen elég is az emberek javának. Ez az én véleményem, lehet lepontozni
2020. jún. 15. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:
46%

Ha jó pókember filmet keresek, akkor ottvan az Amazing Spider-Man1-2.

A helyesírási hibákért elnézést. Elfogadom, hogy mekkora múltja van ennek, és mennyien szeretik ezeket a karaktereket. De akik szerin egy Amerika Kapitány1 egy cseszett jó film, nah ott vannak bajok rendesen. Az első Avengers nekem nagyon tetszett, de az Ultron Kora már fele annyira sem. Az Infinity War-t elmondtam, Az Endgame lehetett volna sokkal sokkal jobb is. A Galaxis őrzőit elkezdtm nézni, borzalmas film szerintem, rettentően idétlen és unalmas az egész. A vasember meg nyilván jó, de nálam ott a 3. rész tudott igazán működni. A Thor bejött, a Sötét világ sem volt szerintem annyira rossz, a Ragnarokot meg imádtam (persze ezek is lehettek volna sokkal sokkal jobbak, és a Ragnarok is darkosan lehet jobban tetszett volna, ahogy a Vasember3 is. Hangya első része tetszett, de az endgame_ben rettentően irritált az ő karaktere, ez a tulbuzgó kisfiú.. Marvel kapitány egy trágya de ezt tudtuk, Cap3 viszonylag jó.

2020. jún. 15. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:
57%

Sose értettem, hogy miért várják el azt sokan ezektől a filmektől, hogy full depresszívek, meg véresen darkosak legyenek, és teljesen komolyan vegyék magukat. Ha valakinek erre van igénye, akkor nézze a Batman vs. Supermant, attól mindent megkap amire vágyik.

Én személy szerint eret vágtam attól, hogy világraszóló, realista drámát akartak csinálni egy földönkívüli lény, és egy denevérnek öltöző fazon kakaskodásából. A Marvel nem véletlenül csempészi bele a humort minden filmjébe, mert pontosan tudja, hogy amit ők csinálnak az egy mesevilág, és borzasztó kínos meg erőltetett lenne, ha ezt valami nolani stílusban adnák elő.

Egyébként meg ez "a márvel filmeket nem lehet komolyan venni, mert mindent elpoénkodnak bugyuta viccekkel" frázis a legutóbbi két Bosszúállók filmmel abszolút megdőlt. Főleg a Végjátékkal. Mindenki jóízűen röhögött a film poénjain, de a végén mégis meg tudta ríkatni a nézők 90 százalékát Tony halála. Szóval erről ennyit.

Na, egyébként, hogy végre a kérdésre is válaszoljak.

Szerintem most a Marvel egyik nagy fegyvere, hogy végre visszakerültek hozzájuk az X-Men, Deadpool, és a Fantasztikus négyes jogai (na, meg azt is rebesgetik, hogy Daredevilt is beemelhetik a mozifilmekbe), szóval most újabb népszerű karakterekkel tudják pótolni a Vasember helyén támadt űrt. Nem csodálnám, ha például az elkövetkezendő filmeket Rozsomák karaktere köré építenék.

Két dologban látok igazán buktatót.

Egyrészt, én a helyükben most tartottam volna 1-2 év szünetet a mozifilmek terén, hogy a Végjáték tényleg lezárásnak érződjön, a nézőkben leülepedjenek az élmények, és később annál jobban ki legyenek éhezve a folytatásra. Ha viszont megint elkezdik magukból évi 3 filmmel fosni a tartalmat (márpedig az a terv), akkor az szerintem a közönségben érdektelenséget fog kiváltani egy idő után, és a Végjáték is veszíteni fog az erejéből.

Másrészt pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Marvel is kezd felülni erre a PC, meg "erősnőikarakterek" vonatra. Marvel Kapitányt akarják az új vezérkaraktenek, jön majd a She Hulk sorozat, Sólyomszemtől a lánya veszi át a stafétát, és régebben még egy afro-női Vasemberről is pletykálgattak. Ja, és Natalie Portman Thorjáról meg ne is beszéljünk.

Ha komolyan beleállnak ebbe, és ennyire nőközpontú franchiset csinálnak ebből az egészből, akkor azzal rengeteg nézőt fognak veszíteni. Köztük engem is.

2020. jún. 15. 23:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem várom, hogy tartani tudja a sikert. A széria eddigi húzókaraktereiből kettőt teljesen kiírt, egyet pedig lerombolt. Hogy Hulk változásás hogyan értékeljem, azt nem tudom, egyelóre nekem rohadtul nem tetszik ő sem. Black Widow-t szintén kiírták, szóval az eredeti felállásból maradt Hawkeye.

A többi karakter olyan mértékben sosem tudott igazán megmozgatni, plusz van rá nem kis esély, hogy a franchise elmegy full woke irányba.

2020. jún. 16. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!