Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Kinyitottak már újra a Mozik...

Kinyitottak már újra a Mozik vagy még nem?

Figyelt kérdés

2020. jún. 1. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Egyelőre nem.

Csak autós és kertmozik lehetnek nyitva, ahol biztosítható a távolságtartás.

Mondjuk szerintem egy zárt moziban is megoldható lenne, ha minden második székre adnának csak el jegyet, és ezzel még mindig kisebb lenne a kiesésük, mint a jelenleg helyzetben.

2020. jún. 1. 22:05
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ

Én is hasonlóan gondolom ezért kerdeztem meg hogy megtudjam a pontos információt

2020. jún. 1. 22:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Minden második helyre adnak jegyet és van előtted/mögötted is ember, plusz átmászkáltok egymáson, mert nem mindig az fog előbb odaérni, akinek beljebb szól a jegye. Plusz a minden második szék is elég közel van.

Én is nagyon mennék már, de várjunk inkább még vele.

2020. jún. 2. 08:09
 4/5 anonim ***** válasza:
3: Itt Hollandiában e héttől nyitva vannak. Úgy oldották meg, hogy csak max. 30 ember lehet egy teremben, és a vásárláskor nem válaszhatod ki az ülőhelyet, azt majd az érkezéskor egy alkalmazott mondja meg, hogy hova ülj. Az időben érkezés pedig kötelező, különben, lehet be sem mehetsz.
2020. jún. 2. 10:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Pont ma néztem a Simple app-ban a moziajánlatokat, de nem hozott semmit, nyilván. Értem én ezt, miért, nem kell magyarázni, de... most komolyan, nincs ez kicsit túlparázva? Következetesek ezek a tiltások az engedményekkel együtt?

Kocsmázni, étterembe járni lehet. Akár bent is ülhetsz. Kicsit képmutatásnak tartom az egészet már. Ó, biztonság, biztonság, egészség!

Mész a Tesco-ban mit látsz? Maszkja van, de lehúzta a tokájára... Összefogdossa a gyümölcsöt, zöldséget, pékárut rendesen, ahogy kell, kesztyű nélkül, ahogy korábban tette. 😀 Ha meg szólsz neki, megsértődik. A maszkra azt mondja, hogy "bepárásodik a szemüvegem". Az, ami ott lóg a láncán a mellkasán vagy fel van tolva a homlokára. Vagy "nem kapok levegőt benne".

Nekem is van szemüvegem, mindig hordanom kell, ha látni akarok valamit, nekem is párásodik, van, hogy kényelmetlen már viselni a maszkot, de NEM VESZEM LE, ha olyan helyen vagyok ahol ajánlott viselni. Mindezt úgy, hogy szkeptikus vagyok ezzel a vírus dologgal kapcsolatban, a társadalmi elvárás miatt használtam eddig is... Pénztárnál is tartom a távolságot, de mögöttem már nem tartja be a csávó... 50 centire áll tőlem a bevásárlókocsija orránál, onnan pakol a szalagra. Ha szólsz neki, megsértődik. Visszaszólsz neki (azzal, hogy én fiatal vagyok vagyok, egészséges, lábon kihordom ha kell, ő meg láthatóan a 60-65 közötti korosztály tagja, közel van a veszélyeztetett csoporthoz korban, kikéri magának, és nem ő tehet arról, hogy 64 évesen a fiatalokkal kell vásárolnia...) Maszk a száján, de az orra kilóg, arra nem húzta rá...

Falusi vegyesbolt, még oda is maszkban megyek. Ajtóra kiírva, hogy 3-an tartózkodhatnak bent az alkalmazottakon (2 fő) kívül. Belesek, 2 vásárló, csatlakozok. Fél perc múlva Feri bá jön lottót feladni, pénztárnál rakétázni egyet, biztos ismer mindenki ilyet. Feri bá 68 éves. Szívbeteg. Műtötték, szét van kaszabolva a mellkasa (mert ingben közlekedik, kigombolva). Szól neki a pénztáros, hogy nem jöhet be, menjen ki, ő a negyedik ráadásul idős is, jöjjön 9 után (fél nyolc volt). De ő megy a lányához kocsival majd akkor (igen, akár ittasan is, nincs vele gondja, 10 éve vagy hogy elkapták már egyszer így). Maszk semmi. Én álltam a pénztárnál, rámszól, hogy "szevasz öcsém, add már fel a lottót nekem meg vegyél egy kevertet is nekem!" 😀 Mondtam neki, hogy a lottó rendben, kevertet nem kap Feri bá, mert vezetni fog. Azt mondja azzal ne foglalkozzak, meg amúgy is ivott már egy sört otthon... Mondtam neki, hogy szívesen szólok Lacinak (a körzeti megbízott, iskolás haverom), hogy szondáztassa majd meg, erre azt mondja, hogy "ne szórakozzál velem, szólok apádnak!" 😀 32 vagyok. Apám 72. Előre féltem, hogy szobafogságot ad-e vagy rögtön halálbüntetéssel kezd. Úgy, hogy nem is élünk együtt. 😀 Végül kevertet nem kapott, legalábbis tőlem, de végig ott állt az ajtóban... Ekkora erővel be is jöhetett volna.

Szóval, szerintem tök feleslegesek ezek a korlátozások, ha az egyszeri átlagember ballisztikus ívben telibesza.rja az egészet. Nem gondolkoznak, ha szól nekik az ember, akkor a saját igazát erőlteti. Akkor is ha az ott nem létezik és gyenge kifogásokat gyárt.

2020. jún. 2. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!