Miért utálják ennyien, a Transformers filmeket? (Bay)
Leírom először a véleményem, az 5 epizódról, "pár" mondatban.
1: Az első epizód, az etalon, ez nem is kérdés! A zene hidegrázós (az összes track), imádtam a robotok szinkronhagját angolul, (És még magyarul is egész jó volt). Eszméletlen látványvilága van, a story szerintem nagyon jó volt, Shia Labeouf pedig zseniális ebben a szerepben is (persze kellett ide, egy Markovics Tamás is). Szerintem senki sem idegesítő, a szülők is aranyosak voltak. Mikor ez a rész szóbakerül, mindenki azt tudja csak felhozni, hogy Űrdongó levizelt egy Sector7 ügynököt :D Számomra gyönyörű nosztalgia az első rész, rengeteg szép emlék köt hozzá, köztük a Transformers The Video Game is. Szóval zene 10/10, látvány 10/10 karakterek 10/8, story 10/8 nálam.
2: Kezdjük itt is a zenével.. Gyönyörű lett! Itt már talán nem minden track, de 10/7 tuti. Látvány szintúgy pazar. A sztori nekem itt is nagyon bejött. Na de mi is a baj ezzel a filmmel? Talán az, hogy itt már nemtudott akkorát ütni, mint 2 évvel ezelőtt, ráadásul akkora változások nemtörténtek. A látvány szebb persze, a csata gigászibb, de meh.. Itt már voltak idegesítő karakterek, ezt aláírom.. Leo, és Szijjártó Péter (aki látta, tudja), az egyetemes jelenet, és sorolhatom. Egy szó, mint száz, nekem bejött a revenge of the fallen, csak itt már tényleg voltak kínos jelenetek, és bőven vághattak is volna a filmből!
zene 10/8 látvány 10/10 karakterek 10/7 story 10/8
3: A zene itt már nem pazar, de itt is nagyon jól sikerült úgy gondolom.
Az a film végi csatajelenet egyszerűen eposzi. Imádtam minden percét. A story szerintem baromi jóvolt, nem értettem a fikázást. Sam talán ebben a részben a legőrültebb, de ehez a karakterhez ez illik könyörgöm :D A baj ezzel a filmmel, hogy 150p hosszú, és rengeteg idióta jelenet van benne. Sam munkát keres, Sam barátnője, és annak főnöke jelenetek. De maga a film szerintem nagyon jó volt, nagyon ütős jelenetek voltak benne, Őrszem karaktere baromi jólett.
zene 10/7 látvány 10/11 karakterek 10/7 story 10/8
4: Imádtam a zenét! Ahj istenem, ennek a filmnek egyszerűen gyönyörű, monumentális zenéje volt, ez az egy van meg egyébként eredeti CD-n is :D
Mit mondhatnék? Nemtetszett ez a Galvatron dolog, és a szétlőhetetlen KSI robotok sem. Mark Wahlberg jóvolt, tetszett, hogy bemutatták a családját is közelről. Nem idegesített senki, minden karakter rendben volt. Vesztegzár pedig egyszerűen gyönyörű volt, és az a csata a végén Optimussal..
zene 10/10 látvány 10/10 karakterek 10/9 story 10/6
5: Zene: Tetszett! Voltak nagyon szép trackek. Ez a legfikázottabb epizód, és megértem. Idegesítő a néger srác, az angol tudós csajszi, és szeirntem Izabella is. Mark Wahlberg mintha teljesen más szerepben lenne. A lovagi köntös nekem nagyon tetszett, a magyarázós részek is tetszettek. Ami borzalmas volt, az a sivatagos jelenet Guy Richie beütéssel, Megatron halála (utolsó epizód, gigászi csatát vártam közte és Prime között, erre...), Quintessa halála, Megtaláltam Optimus fővezért jelenet, na az ultra gáz. Az utolsó lovag nemjó, azonban igenis vannak értékelhető részei, az eleje mindenképp, a magyarázós részek is, és jaah sajnos ennyi. Látvány pazar, de ezt itt már nem hoznám fel pozitívumnak. IMAX3D-ben forgatták, még jó hogy jól néz ki a film. Csak egyszerűen súlytalan minden akciójelenet, agyonlett spoilerezve a film (5 előzetes, 2 Super Bowl, 50 TV spot jött ki nagyjából). A story meg nemlenne rossz, csak ezt így az 5. részre kibontani nagy falat volt, és értelmetlenné tette egy téren az előző részeket. zene 10/6 látvány 10/8 karakterek 10/5 story 10/7
Gyors vélemények voltak, ti mit gondoltok, miért rosszak ezek a filmek? Igen, volt az első részben egy vizelés, a másodikban egy fingás, és két here :DD, és pár sokak által idiótának vélt karakter (párat írtam is, többivel én nem értek eggyet). Illetve, miben jobb az Űrdongó? Aranyos oké, pazar a képi világ oké, szép a zene nagyon oké, gyönyörű akciójelenetek oké. De ne felejtsük el, hogy ott is volt egy mikrofon hajú néger, volt egy főszereplő csajszi, aki ámbár gyönyörű, mindenhol 1KG smink van rajta, ráadásul a film első felében nem igazán történik semmi, az első sivatagos akicójeleneten kívül. Ott is voltak idegesítő karakterek szerintem, Űrdongó túl aranyos lett. Az a film szerintem nagyon családbarát, és cuki. Nekem nemtetszett személyszerint, de igazából belekötni sem tudok, mert mindenben hozzá a jó diák szintet. Köszi előre is a véleményeket, érveléseket. A helyesírási hibák miatt elnézését!
"csak azért volt pozitivab kritikái mert azt nem bay rendezte"
Inkább mert szerkezetileg ez állt eddig a legközelebb egy kompetens filmhez. A többi filmhez képest viszonylag normális, emberileg viselkedő karakterek vannak benne világos karakterívvel, minimálisra szabták az ordenáré alpári vicceket és nem tolonganak benne az irritáló, együgyű mellékszereplők, amik csak az időt húzzák. Nem erőltettek bele egy újabb unalomig ismételt, összeesküvéses világvége szcenáriót, hanem egy kisebb, intimebb, érzelmesebb cselekményt dolgoztak ki, amiben a Transformerek végre rendes szereplőkként viselkednek és végre valamelyest felismerhetően néznek ki. Az Űrdongó volt az első élőszereplős Transformers film, ami egy igazi Transformers adaptációnak, nem pedig egy sekélyes, felületesen Transformers-ihletésű utánzatnak érződött. Végre a címszereplők nem csak üres látványelemek és idegesítő karikatúrák, és végre nincs az embernek az az érzése, hogy az egész film csak egy nagy reklám a producerekkel leszerződött szponzorok, a hadsereg és a magukat pénzért lejárató hírességek számára. A kamerakezelés és vágás végre stabil és átgondolt, és az érzelmes jelenetek sincsenek elbarmolva rikoltozással, meg debil poénkodással.
Régóta ráfért volna már erre a franchise-re, hogy eltávolodjon Bay rossz szokásaitól és végre egy normális filmet próbáljanak kihozni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!