Zodiákus film, kérdések, vélemények (?)
Zodiákus "szakértőkhöz" szól elsősorban a kérdésem.
1. A fontosabb párbeszédeknél tényleg a valóságba is ezek a mondatok hangoztak el? Pl. Leigh kihallgatásánál, tényleg ezeket mondták szó szerint?
2. Toschi nyomozónál mi volt ez a keksz mánia, meg hogy folyton enni akart, a valóságba is ilyen volt? :D
Nagyon érdekesnek találom az egész témát, ezért bármilyen véleményt/észrevételt meghallgatnék a filmmel kapcsolatba. Mit gondoltok, mi nem volt jó a filmbe, mi nem úgy történt, mi kellett volna még benne legyen, úgy mindent amit gondoltok róla? :D
Számomra ez volt az első film, ami igazi megdöbbenést okozott, így nekem egy nagyon "kedves" film marad mindig is.
De egy ilyen filmben sok minden nem feltétlen úgy történt, ahogy a filmben látjuk, hiszen a gyilkosságokat nem tudhatja senki, hogy teljes pontossággal hogyan követhették el, ugyanis az áldozatok többségében elhunytak, a gyilkos pedig nem került elő, mégha "tudjuk" is, hogy ki volt az.
Tehát vannak dolgok, amik kitalációk csak azért, hogy a film eladhatóbb/élvezhetőbb legyen. Ilyen filmeknél inkább csak a tények azok, amik igazak, de ki kell tölteni a 2 órát valamivel, úgyhogy pl a párbeszédek sem feltétlen azok voltak, mint a valóságban.
Mondjuk a kihallgatás lehet, hogy tényleg úgy történt, mivel arról vannak feljegyzések.
De vannak olyan igaz történeten alapuló filmek, ahol teljes karaktereket hoznak be, akik nem is léteztek, csak azért, hogy élvezhetőbb legyen a film. Ez csak javít a dolgon, de nem szabad mindent elhinni, amit látunk, mert első sorban film/alkotás.
Nekem mindig is a kedvenceim közt lesz, de ha mondjuk mostanában láttam volna először és nem az első filmjeim egyike lenne, akkor nem tudom hogyan állnék hozzá, tehát kicsit elfogult vagyok.
Közbe míg leírtam megjött az első válasz, köszi neked! :D
Még várom a válaszokat, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!