Mennyire van értelme gyorsítva nézni filmeket?
Mit gondoltok róla?
Időspórolás vs minőségromlás.
„a tartalom alapján érdekel, viszont olyan unalmas valójában a film, és olyan lassan történnek az események, hogy igazából nem nagy tragédia ha gyorsítva nézed”
Igen, erre gondolok leginkább. Ezeknek a filmeknek nagyobb kárt okoznak az unalmas átvezetők, mint a gyorsított lejátszás.
VLC-vel nézem (ez visszapitcheli a hangmagasságot normálra, a másik lejátszóm ezt nem tudja), 1,23-as sebességgel.
„Unatkozol?”
- leginkább unaloműzésnek-szórakozásként nézek filmeket. De nem tudom mire vonatkozik a kérdés, hogyan kapcsolódik az enyémhez.
Szerintem több értelme van annak is, ha nem fejezed be az adott filmet, mintha így nézed. Igen, akkor is, ha csak egyes jeleneteket nézel ilyen módon.
Amennyiben nem tetszik nem fejezem be. Amennyiben nincs elég időm nem kezdek bele.
Nem, főleg, hogy van, ami lassú.
Twin Peaks simán mehet 1,5-nel.
Attól függ, hogy miért nézel filmet.
Ha azért nézel, hogy legyen meg az esti programod, vagy szereted élvezni a színészi játékot, esetleg akarod látni a kedvenc színészed, akkor nincs értelme gyorsítva nézni.
Viszont, ha csak azért nézel filmet, mert érdekel a sztorija, akkor megéri gyorsítva nézni, mert gyorsabb a filmnézés. Hamarább jutsz a történet végére, s veheted a következőt.
Én úgy szoktam, hogy a szinkronosokat gépen VLC-ben gyorsítom, mert ott elég jól lehet ezt állítani, lekicsinyítem az ablakot és Always On Top Maker-el felülre teszem, majd pl Facebook-ozok is még ( :D ), mert ahhoz nem kell nagy agyi aktivitás. Így tudok figyelni a filmre is, meg a napi X-edik mémre is.
A feliratosokat meg telefonon ujjal viszem a videólejátszómban, mert azzal lehet olyat, hogy ha vízszintesen húzom az ujjam, akkor tekeri a filmet. (Egy teljes elhúzás a képernyőn kb 2 perc összesűrítését jelenti, felgyorsítva pár másodpercbe). S akkor így tudom befolyásolni azt, hogy pont olyan tempóban menjen a film, mint ahogy olvasom a feliratot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!