Film letöltés, korhatár besorolás, bővebben lent?
Szóval azt nem tudom, hogy pl egy torrent oldalon fenn vagy egy film rengeteg verzióban, ilyen olyan minőségben stb..
és hogy ugyanaz a film , ami alapból mondjuk 16-os korhatáros, az más verzióban 12-es, vagy korhatár nélküli.
A kérdés az lenne, hogy ezekből ki vannak vágva jelenetek, vagy egyszerűen rosszul töltötték fel?
Csak mert rengeteg olyan film van, hogy akár ilyen 2-3 másodperceket is kivágnak belőle, hogy a tévében fő műsoridőben is lenyomhassák.
A magyar szinkronos tévés adások mindig vágva vannak. Ezért célszerű mindig eredeti release-t letölteni, és lehetőleg eredeti nyelvű változatot használni.
Esetleg azt megcsinálja neked a releaser, hogy az eredeti képre rávágja a magyar szinkronos hangot, de a kivágások miatt a hiányzó jelenetnél visszavált az eredeti nyelvre (onnan tudod, hogy az ki van vágva és náluk nem adták le).
A legrosszabb verzió amit letölthetsz, az a közvetlenül magyar tévéből felvett verzió. Ennek a hosszát tudod összehasonlítani a többi release-ével az nfo-ban. Minél hosszabb egy kiadás, annál nagyobb az esélye, hogy az eredetit találod majd meg.
Hát amit most néztem, az még nincs tévében, konkrétan ezt "A kimenekítés" -t szedtem le.
Csak az volt az érdekes, hogy általában minél kisebb helyet foglal, annál többen töltik le. Mert kevés embert érdekel a minőség.
És 2 verzió volt HD-ben, 720-as, meg 1080-as.
És érdekes módon az 1080-ast többen töltötték, pedig nem jellemző.
Az egyetlen különbség, hogy az 1080-as 16-os, a 720-as meg besorolás nélküli.
Ezért gondolkoztam el rajta, hogy lehet, hogy az vágott verzió.
Nem, ez a feltöltési infóknál van, ahol a formátum, felbontás, hang, szóval a címsorban, ez szerintem a feltöltőn múlik.
Csak ha meg 16-os a film, nem tudom hogy engedik besorolás nélküliként feltölteni.
Nem tudom be tudsz e lépni, erről beszélek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!