Starwars idővonal, hol kezdjem?
Nagy valaha volt star wars rajongóként mondom, kezd a megjelenés sorrendjében! A IV. V. és VI. részt kell először megnézni - lehetőleg nem a digitálisan felülírt, meghamisított verziókat, hanem az eredetit. Utána elfogadható lesz az I. II. és III. epizód is, de javaslom hogy előbb könyvben olvasd el a történeteket, Anakin Skywalker átállása csak úgy lesz valóban megérthető. A digitális technika csodássá teszi ezeket a részeket. De ha ezeket nézed meg először, akkor nem tudod a helyén értékelni a középső 3 részt, hiszen az első közülük még az 1970-es években készült. Az első 3 epizódot már a ma szokásos klisékkel készítették el, ahol mindig megjelenik az ostoba vicces figura, a hős szerelmes, a bosszúállás, a szélsőséges érzelem és színpadias világ. Aztán nézd meg a star wars világ kiegészítő filmjeit, mint a Zsivány egyes. Az utolsó 3 star wars részt pedig kerüld el! Életem legnagyobb csalódása volt a VII. epizód, csak a VIII. múlta felül. Szánalmas, ostoba és egyszerűen kritikán aluli.
De ha ezeket is "élvezni" akarod, akkor kezd ezekkel é tuti hogy a többit mérföldekkel jobbnak fogod látni ezeknél.
Már ha ezek után egyáltalán kíváncsi lennél rájuk. Pedig a star wars világ nagyon jó. Szégyen amit az utolsó epizódokban tettek vele.
Szerintem kezd a Baljós árnyakkal és úgy a többit. Véleményem szerint így logikusabb, hiába, hogy a 4-6-ig azt csinálták meg elsőnek, viszont történet szerint meg az 1999-es az első rész, utána van a többi.
Nekem már az újabbak, tehát a 7-9, és az ilyen különálló részek, mint a Solo már nem jöttek úgy be, mint az első 6 rész. Sajnos nekem csalódás volt. De ez csak az én véleményem.
Jó szórakozást a filmekhez. :)
1.új remèny 77
2. Birodalom visszavág 80
3.Jedi visszatèr 83
A többit felejtsd el.
Szerintem az előzmény trilógia jobb, mint az eredeti.
Kedves haterek! A kérdező arra volt kíváncsi, hogy milyen sorrendben kell nézni a filmeket, nem pedig arra, hogy mennyire utáltok mindent, ami nem a "szent és sérthetetlen" eredeti trilógia. Úgyhogy ha már a kérdésre nem bírtok válaszolni, akkor legalább ne böfögjétek ide a sírásotok, mert ez a kérdés nem erről szól. A kérdező majd eldönti mi tetszik neki és mi nem.
Kérdező, szerintem nézd kronológiai, számozott sorrendben, a Zsivány egyest és a Solo-t pedig a 9 számozott rész után, ha még kíváncsi vagy bizonyos részletekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!