Milyen hülye film ez a lolita?
Ja, hogy úgy fikázod a filmet, hogy tulajdonképpen nem is láttad, csak belenéztél?:D
Kubrick forog a sírjában.
Szia! Én értem amit mondasz, de én sem értek egyet veled. Pedig hidd el, én sem fogadom el a mai világ dolgait (amiket már felsoroltál korábban), szerintem is nagyon elcseszett ez a világ, főleg a mi generációnknak (16 vagyok). Szóval a felfogásom nekem is olyan mint egy 80 évesnek, nyugodtan mondhatja rám bárki, ez igaz. Én sem szeretem elfogadni ezeket az "extrém" dolgokat amik a mai világban vannak, szerintem régebben sokkal jobb volt az élet és sajnálom, hogy nem akkor születtem. :(
De ez ellen nem tudunk tenni sajnos. Ami a pedofíliát illeti, az egy igen nagy bűn, de nem hiszem, hogy egy film miatt kialakulna ez bárkinél is. És egyáltalán nem mutatja egy film sem, hogy fogadjuk el, mert ez akkora bűn, hogy semmi körülmények között nem lehet elfogadni, és nem is fogják soha. Ez nem olyan dolog, mint a "fogadjuk el a b*zikat" (ami szintén nagy divat lett manapság sajnos). Én persze nem tudom elfogadni őket sem, és elítélem őket is de ők annyiból "jobbak", hogy nem ártanak a társadalomnak, nem veszélyesek senkire, tehát ha jobban belegondolsz őket nem kell olyan súlyosan elítélni mint a pedofílokat, ezért a róluk szóló filmek joggal próbálnak arra tanítani, hogy fogadd el őket. De ha valaki pedofil az megbocsáthatatlan, igaz, h általában ők beteg emberek, de el is zárják őket, vagy börtönbe vagy mennek a diliházba.
Ennyiből lehetne mondani az akciófilmekre, hogy lövöldözésre és gyilkolásra nevelnek és arra, hogy fogadd el az öldöklést. Ugyanez igaz a háborús filmekre is és még sorolhatnám.
Nem vagyok szakértő én sem, csak azt mondom amit gondolok, de kétlem, hogy egy film valakiből pedofilt csinálna. Aki pedofil az nem hinném, hogy filmek miatt lesz az (mint ahogy meleg sem azért lesz valaki, mert látott ilyen filmeket, vagy prosti sem azért lesz valaki, stb.)
Aki pedofil annak már eleve van valami gond az agyával, és valahol olvastam, hogy a legtöbb pedofilt gyerekkorába szintén bántalmazták, vagy zaklatták szexuálisan, ezért alakult ki bennük, mert maguk is ebben nőttek fel és nekik ez "normális". Persze ezt csak olvastam.
A lényeg, hogy értem mit mondasz, de szerintem is feleslegesen aggódsz.
Vannak ennél durvább filmek: Szerb film (na abba sokkal durvább pedofília van, az emberek nagyrésze el is ítéli azt a filmet.)
Kedves kérdező!
Gondolom a ‘97-es változatot láttad, melyben Jeremy Irons szerepel. Szerintem ez a film egy remekmű, mondjuk a könyv is az. Én még fiatal voltam, amikor láttam a filmet, és egyből lejött a jelentése. Ha neked csak annyit adott át a mű, hogy pedofíliáról szól, akkor sajnálom, de nem csak erről szól. Ajánlom, hogy nézd meg még egyszer (gondolom kérdésed alapján nem fogod haha), mert sokkal mélyebb jelentése van. Az meg hogy így reagálod le ezt az egészet nem utalhat nagy intelligenciára, mint ahogyan előttem is írták. És tudod nem kell valakit lehordani azért, mert neki tetszik ez a film. Ez szubjekív dolog. Sajnálom, ha ezek alapján ítéled meg az embert.
Szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!