Szerintetek van rá esély, hogy legyen a trónok harcának folytatása?
"kiváncsi leszek mit hoznak össze"
Esetleg addig olvasd el a könyvet.
Ezt adaptálják most:
Az első évad ha minden igaz Aegon, Visenya, Rhaenys Targaryenről és a fattyú testvérükről, Orys Baratheonról fog szólni, arról, hogy ők négyen hogyan hajtják Aegon uralma alá Westerost.
rendben köszönöm szépen!
"esetleg addig olvasd el a könyvet"
ingen már én is gondoltam rá lehet most majd elkezdem
*szóval
Az egész életét abban a tudatban élte le hogy ő a Vastrón jogos örököse ( ez lehet közvetetten is, mert ugye amíg élt Viseryis addig őt gondolta annak), és az hajtotta, hogy visszaszerezze a neki járó (still nope) trónt, valamint bosszút álljon a "Bitorlón". Ez szépen lassan felemésztette, ráadásul erősen hozzájárult az is hogy elvesztette azokat akiket a legjobban szeretett (a sárkányai, Missendei, Jon). Ezért szerintem simán bekattanhatott, és jó is hogy bekattant, mert ez vitte előrébb a történetet.
A személyes vélemények meg nem szabad hogy befolyásolják az írókat ( ő volt a kedvenc karakterem nem szabadott volna megőrülnie/meghalnia stb), mert az csak rombol az egészen. Ott van ott van pl Arya, vagy Jon plot armorja. Ők a sérthetetlenek, a hősök. Ezt szerintem te is látod hogy nem jó :)
A valyriaiak mindig is egymás között házasodtak, legalábbis ez volt a bevett szokás, mert nem akarták, hogy a "sárkányos gén" kikerüljön a sárkányuras családokból, mert akkor mások is képesek lesznek pl. megülni egy sárkányt és esetleg használni ellenük (ez később Westeroson meg is fog történni).
A valyriaik nem hétköznapi emberek és nem is természetes úton léteznek, ahogy a sárkányok sem. Erről szintén ír a Tűz és Vér. Az egymás közötti házasságnak semmi köze valószínűleg az őrültségükhöz. Sokkal inkább a képességeiknek, amik a sárkányaikhoz hasonlóvá teszik őket.
Azt is sokan félreértik, hogy hogyan működik a vérfertőzés. A vérfertőzéstől csak nagyon ritka esetben lesz valaki értelmileg vagy fizikailag sérült. A vérfertőzés azért veszélyes, mert ha van a családban egy "csendesen" öröklődő betegség, akkor két testvér nászával a gyerekben ez sokkal nagyobb valószínűséggel fejeződik ki.
A valyriaik viszont egészségessé tették magukat. Leszámítva néhány, valószínűleg nem természetes eredetű járványt, immunisak mindenre.
Az pedig, hogy nem hétköznapi emberek bizonyítja az is, hogy pl. Maegor király is félig sárkány - félig ember hibrid gyerekeket nemzett, pont mint Dany Khal Dragóval.
Viseryst egész életében üldözték, megölték az egész családját és magára volt utalva Essoson, ő felelt Danyért. Inkább idegelig összeroppant, mint őrült volt.
Mellesleg pont Dany az a karakter, akit legkevésbé motivált a vastrón megszerzése, az elején egyáltalán nem is érdekli, csak haza szeretne térni. Az egész motiváltsága a születendő fia miatt kezdődik. Danyt nem a trón motiválja, hanem a biztonsága ---> amíg Westeroson nincs Targaryen kézen a trón, addig ő és a gyerekei soha nem lesznek biztonságban, mert folyamatosan küldeni fogják rájuk a gyilkosokat. Viseryssel egész életüket rettegésben élték le, és ő ezt többé nem akarja.
De még így is megáll rabszolgákat felszabadítani.
Danyben lehet megvan a sárkányos őrület, sőt biztos, de ennek nem feltétlenül kell "tömegmészárlós őrületnek" lennie és Dany nem is ilyen volt. Szóval szerintem elég nagy gondok voltak a "megőrülésével". Főleg, hogy olyasmiért mutogatnak rá, mint az ellenségei megölése.
Tywint ki nevezte őrültnek vagy ölte meg, meg őrült volt?
Pedig a wiki szerint:
" Grand Maester Pycelle convinced the king to open his gates to Tywin. The Lannister forces began to sack the city, killing people of all ages and raping women."
Pont mint Dany katonái. Tehát miért kap felmentést Tywin és miért nem Dany, amikor ugyanúgy csak az "ellenséggel" végez?
Ami történik, az nem csak azért rossz mert nincs a karakternek bemutatva a fejlődése full Tywin Lannisterbe, de még csak nem is számít őrültségnek az, amit csinál, csak egy hétköznapi háborúnak.
*Az még külön szép, amikor Tyrion aggódik miattuk és szörnyülködik, amikor meghalnak.
Uhm...mi is történt a 4. évadban?
"I saved you. I saved this city and all your worthless lives. I should have let Stannis kill you all.
I wish I was the monster you think I am. I wish I had enough poison for the whole pack of you. I would gladly give my life to watch you all swallow it."
De jah, teljesen épelméjű. Pedig kár, hogy pont Tyrion sztorija a szörnyeteggé válás és nem Danyé. A könyvekben elindul ezen a vonalon, a sorozatban ehhez túl nagy fan favorit.
abban igazad van, hogy a személyes vélemények történetbe írása nem éppen a legjobb ötlet és az is igaz, hogy sehogy se lehet olyan befejezést írni, ami mindenkinek megfelel. A véleményemet még tartom, hogy Dany jobban tetszett nekem a "megőrölése" előtt viszont pontosítok. Ha már "őrülté" teszik, akkor már csinálják jól. Az a baj, hogy ugye a történet talán nem tudott, volna előrehaladni, ha ezt nem teszik meg, viszont annyira elhamarkodták, hogy nekem úgy tűnt, így se nagyon haladt előre és nekem anszolút nem jött át még a halála se.
Ha összehasonlítjuk Dany "megőrülését" és Jamie pozitív irányba történő változását, akkor azért meg kell hagyni van egy kis különbség (legalább is nekem úgy tűnik)
Jamie-t én már az elején is nagyon kedveltem, mikor még egy g*ci volt, mivel megvolt a saját egyedisége és az "átváltozása" is látványosabbnak tűnt.
Visszatérve Dany halálára, szerintem Jamie és Cersei halála itt is győzött, viszont az várható és kiszámítható volt, Dany halála is talán egy kicsit még közvetlenül előtte, de még talán egy kicsit az is átjött, viszont az is elhamarkodottnak tűnt (számomra) pedig az egyik legfontosabb jelenet volt az egész sorozatban.
Visery egyébként nekem nem tűnt őrültnek, egyszerűen ilyen személyiségnek. Én leginkább Joffrey-hoz tudom hasonlítani. Mindketten beképzelt, nagyszájú kis pipogyák voltak, akik éertenek a náluk gyengébbek kinzásához, viszont egy erős "katona" ellen harcban mér lószart se érnek. Viseryst a legelejétől utáltam és az egyik legkielégítőbb rész volt nekem, mikor a fejére öntötték a "koronát"
Gazdasági racionalitás: túlságosan értékes ahhoz a brand hogy csak úgy veszni hagyják és ne húzzanak le róla még 1-2 bőrt. Ahogy a Gyűrűk Urából is csináltak egy csomó előzményfilmet.
Újraforgatni a 8. évadot nem fogják - nem érné meg a befektetés (bár szerintem is méltatlanul gyenge volt az utolsó évad, még akkor is ha vannak benne szépen kidolgozott jelenetek). Folytatni... hát az keményebb dió. Szerintem inkább spin-offokat csinálnak mint a Gyűrűk Urából.
Csak azt remélem a Disney nem fogja ezt is megvenni mint a Star War-st hogy utána gagyi folytatásokat kreáljon belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!