Hogy lehetett ekkora bakit véteni a Legendás Állatok és Megfigyelésükben?
Ez miért baki? Sehogy sem következik a mondtaból hogy csak és kizárólag átváltoztatástant tanított egész életében.
Mellesleg Rowling írja a Legendás Állatok sztorit is.
"láttuk a HP idején minden évben más tanár tanította az SVK-t különböző okok miatt, nem volt egy nyugdíjas tantárgy)."
Ez csak Voldemort után volt így. Ugyanis ő átkozta meg a tantárgyat, miután nem vették fel tanárnak. De igen, még rengeteg baki volt ezen kívül, de a legjobban ez zavart engem. Ez számomra teljesen élvezhetetlenné tette a filmet. Fölépítettek egy történetet, ami a kétezres évek fiataljainak elég meghatározó volt (én is azon nőttem fel, a mai napig egy Sirius Blackes poszter van a szobámban, pedig 24 éves vagyok), és ilyen lényeges dolgokra nem figyelnek. A következő lépés mi lesz? Harry Potter lány lesz a jövőben??
Szerintem a filmkészítők részéről ez nem baki. Teljesen tudatos lépés volt, azaz tisztában voltak vele, hogy a könyvek szerint Dumbledore átváltoztatástant tanít. Amiért ezt megváltoztatták az a nosztalgia miatt lehetett. Vissza szerettek volna utali az eredeti filmekre. Csak nem számítottak rá, hogy ez a kis apróság ekkora nem tetszést vált ki a nézőkből.
(Megjegyzem nekem tetszett.)
Engem személy szerint egy kicsit sem zavar, teljesen elfogadhatónak találom, hogy fiatalkorában akár SVK-t is taníthatott. Hiszen mindenben tehetséges volt, és párbajban sem kispályás.
Mellesleg a varázsvilágban nincsenek egyetemek, nincs diplomához kötve a munkád. Tehát azt taníthatsz, amit csak akarsz, feltéve ha van üresedés és felvesznek. Ráadásul úgy vettem észre, hogy roxforti tanárnak lenni egy élet pálya. Ha van üresedés egy poszton, beállsz és nyugdíjig (ha elakarsz menni) vagy akár életed végéig, sőt még azután is ott taníthatsz (lásd Binns esete).
(Természetesen az SVK ez alól kivétel, miután Voldemort elátkozta a tárgyat.)
De amit ki akarok hozni ebből: mondjuk Dumbledore először beállt SVK-t tanítani, majd megüresedett az átváltoztatástan és így ő vette át azt tárgyat, az SVK-át pedig valaki más.
Számomra elfogadható ez a magyarázat. De tudom, hogy ez a "baki" sokakat kiakasztott, és megtudom érteni miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!