Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hány emberből áll a dothraki...

Hány emberből áll a dothraki nép, mennyiből áll a hadsereg, és Dany hányat visz át a Keskeny tengeren?

Figyelt kérdés
Illetve a dothrakik vagy a makulátlanok a jobb katonák? Ők lennének a legjobbak a got világban?
2020. ápr. 13. 14:23
 1/3 anonim ***** válasza:

A legjobban képzett harcosok valószínűleg az Aranykompániában vannak. Valószínűleg a legjobb eszközökkel ellátva (mindenhol ismerik őket).

De a kérdés miben jobbak? Nem vagyok történész, de a dothrakiaknak se páncéljuk, se hajóik, se ostromgépeik. Lovasságon kívül nem igazán tudnak semmit sem nyújtani, ha ostromról van szó, valószínűleg teljesen használhatatlanok (ezért van Essoson minden nagyobb város fallal körülvéve és le van tudva a dothraki fenyegetés).

Valószínűleg ők azon a pusztán veszedelmesek, azoknak, akiknek nincs módjuk jobb védelmi rendszer kiépítésére.

Westeroson bevetni őket erődítmények, várak ellen, erdős-bokros területeken szerintem eléggé bajos.

A rossz hírük és kegyetlenségük miatt félelmet kelthetnek, de ha nem nyílt területen szállnak szembe velük (amit miért is tenne bárki), akkor nem indulhatnak túl jó esélyekkel.

Egyébként elég sokan lehetnek.

A makulátlanok már veszélyesebbek lehetnek. Őket eleve harcra képzik ki, lényegében gyilkológépek, vannak páncéljaik, korszerű fegyvereik.

Én jobban tartanék egy makulátlan seregtől, mint egy dothrakitól.

Viszont nyilván egyesülve, három sárkány kombóval (égi támogatás) eléggé verhetetlenek és lehetnének legjobbak a világon...(kár, hogy ebből semmit nem látunk).

2020. ápr. 13. 15:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt hiszem azt mondják a sorozatban, hogy 2000 dothrakiból áll a hadseregük.

Szerintem a makulátlanok erősebbek, mint a dothrakiak a páncélzat miatt. Nehezebben sértik meg őket és a makulátlanok távolabbról is tudnak sebezni.

2020. ápr. 13. 17:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Khal Drogo serege 40 ezer harcosból állt, és az csak egy khalassar, Dany egyesítette mindet, vagyis jóval többnek kell lenni. A Lannisterek elleni csatában több tízezernek tűnnek
2020. ápr. 13. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!