Ciel és Sebastian (Kuroshitsuji) mit éreznek egymás iránt pontosan?
Érdek kapcsolat, a lelkét ugyanúgy megkóstolgatná.
Tudod milyen ez?
Amikor fordított psz.-t hasznàlnak az emberen.
Az kell a legjobban, amit nem szabad, nem lesz a tied, te meg jobban sóvárogsz utána.
+
Van olyan fajta pszichés felállás, amikor pl elrabolnak valakit, de empátia alakul ki az elrabló vagy/és elrabolt személy közt.
Egy más szintű kötelék jön létre.
Mint láthattad egy idő után mindegyiknek megfelelt s tetszett a "jelen" felállás.
Neked is jó kérdések jókor merülnek fel 🙃
27/N
Úgy tudom, a Stockholm-szindróma azzal jár, hogy az egyik (tipikusan a megalázott) fél a másikat jó embernek kezdi látni, a körülmények áldozatának, saját magát meg szinte hibásnak azért, amiért az elrablóját/bántalmazóját/akárkijét egy olyan helyzetbe kényszeríti, ahol annak kegyetlenül kell viselkednie, más választása nincs is "szegénynek". Na már most én ilyesmit nem veszek észre sem Cielen, sem Sebastianon, maximum a sóvárgást, amit ugye említettél már. Kb. arról van szó, hogy Sebastiannak kifejezetten Ciel lelke kell, mert ő különleges, Ciel meg minél ízletesebb lélekkel akarja jutalmazni Sebastiant. Egy olyan kapcsolatból, amelynek kizárólag az érdek az alapja, nem kellene következnie annak, hogy Ciel számára Sebastian a legkedvesebb nem e világi "dolog", vagy annak, hogy Sebastian elismeri Cielt egyéniségként, és nem kizárólag úgy hivatkozik rá, mint a vacsorájára. De mint már mondtam, nem olvasom a mangát, lehetnek eltérések simán.
Köszi a véleményt.
(21/L, ha ez számít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!