Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Lucifer mennyire hasonlítható...

Lucifer mennyire hasonlítható a többi "tucat" sorozathoz?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a Castle, Dr. Csont, Mentalista, stb. sorozatokra. Ezektől a hideg kiráz. Ha az a szokásos alapfelállás, hogy "vicces, macsó, alfa hím és a csinos okostojás nő egymásba szeret de egyikük se meri bevallani", akkor nagy ívbe elkerülöm. Van egy olyan érzésem, hogy a cuki szerelmi románc miatt vannak oda érte annyira. Minden elfogultság nélkül nem tartjátok túlértékeltnek? Mennyire hasonlítható az általam említett sorozatokhoz?

2020. márc. 15. 15:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

eléggé

csak sokkal jobb pasi van benne ;)XD

2020. márc. 15. 15:53
 2/10 alletta ***** válasza:
hasonlít, de szerintem jobb.
2020. márc. 15. 16:06
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

Azért David Boreanaztól nem jobb pasi.

Sajna kb. ezek egymás klónjai. Bár nem tudom, hogy miért lenne túlértékelt. Valakinek tényleg ez a koncepció tetszik egy sorozatban.

Amúgy lehetne jó sorozat is, ha több lenne benne a természetfeletti és nem mindig bűntényeket oldanának meg. Inkább lehetne már olyan, mint a Buffy vagy a Supernatural. De sajna bűntényeket oldanak meg. :( Évadonként azért felbukkan valami bibliai karakter, aki a "nagy rossz", de mivel az évad kb. 90% nem természetfeletti fenyegetéssel foglalkozik, így a természetfeletti lények is valahogy gagyin sülnek el az évad végére.

Tulajdonképpen én nem értem a sorozatot. Ha urban fantasyt akarok nézni, akkor a fantasy elemekre vagyok kíváncsi és nem arra, hogy "ki a gyilkos?", ha pedig krimit, akkor a nyomozásra.

Ez a sorozat mindkettő akar lenni, de mindkét műfajban vannak jobb sorozatok a porondon, ezért én csak a harmadik évadig néztem.

De komolyan...ha legalább mágikus bűntényeket oldanának meg, de még azt sem, hanem hétköznapi bűntényekkel foglalkoznak. Uh...nekem csalódás a sorozat.

2020. márc. 15. 16:14
 4/10 A kérdező kommentje:

#3 Köszönöm, ez elég korrekt válasz volt.

Gondolom sokkal inkább csajos sorozat, ezért nem akarnak annyira elmenni a fantasy irányba, inkább felhígítják realisztikusabb szegmensekkel, plusz romantikával, illetve a jó nő+jó pasi elemmel. Azt hogy "csajos sorozat" az is bizonyítja, hogy a 3 válaszból, szerintem mind a 3 egy hölgytől jött.(no offense)

Azért vagyok bizonytalan, mert az IMDB viszonylag elég jól belövi a pontozásokat, és a 8,2-es értékelés elég jó. Ha nagyon nem lesz mást nézni, lehet adok neki egy esélyt.

2020. márc. 15. 18:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok hölgy, férfi vagyok. (Harmadik válaszoló voltam.)

A fantasyt pedig a nők is szerethetik ugyanúgy.

Amúgy ez egy képregény adaptáció. Nekem a sorozat nem hozta meg a kedvet az olvasásához, de az lehet más és jobb.

2020. márc. 15. 21:08
 6/10 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, ez a ki a jobb pasi megvitatás félrevezetett.

Nyilván szeretheti nő is a fantasyt, de szerintem ez inkább a férfiak szívéhez áll közelebb, a nőkhöz pedig a romantikus (biztos erről is van valami statisztika). Valószínűleg ezért is nem mertek elmenni nagyon a természetfeletti irányba, inkább mindkét fél számára készítettek fogyasztható sorozatot. Biztos sokan vannak úgy, hogy egy romantikus filmet/sorozatot nem néznek meg, valamint olyan is a aki a fantasy-ra legyint. De a kettőt összegyúrva már többen felfigyelnek rá.

2020. márc. 15. 21:47
 7/10 anonim ***** válasza:
35%
Vannak olyan rendőrség + természetfeletti sorozatok, amiket szeretek, de számomra eddig ez volt a leggyengébb az összes közül. A történet elég langyos, a természetfeletti szál bujkál a standard laza, humoros, heti-krimi zsáner mögött, de még a realisztikus nyomozás se tud annyira érdekes lenni, hogy megtartsa a nézőt. Aki látott már hasonlót, annak nem tud újat mutatni, nem tudja azt felcsigázni, hogy ki lehet a gyilkos. Lucifer meg... ha már maga a sátán érkezik az emberek közé, mert a pokolban unatkozik, akkor nagyobb durranást vártam a karaktertől, egy igazán agyafúrt, szuggesztív, ördögi személyiséget, aki legrosszabb esetben is elviszi a hátán a történetet. Ehhez képest kaptam egy irritáló bájgúnárt, akinek meggyőződése, hogy vicces, bár fogalmam sincs, mire alapozva. A természetfeletti szálnál nagyon kilóg a lóláb, az effektek gagyik - legalábbis, ameddig láttam - , és mindenek felett a legnagyobb gond, hogy nem tudom komolyan venni. Az egész olyan, mint egy fárasztó vicc, ami mellé még konzervnevetésre se futotta.
2020. márc. 16. 01:02
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
Bár a sorozatot nem nézem, de a karakter Neil Gaiman Sandman képregényében szerepelt eredetileg. Az önmagában egy mestermű, abból kellene sorozatot csinálni. De ez a Lucifer konkrétan a megcsúfolása Gaiman karakterének.
2020. márc. 16. 07:47
 9/10 Ifj. Lakatos Martin válasza:
100%
Számomra egy nagyon jó sorozat , bár véleményem szerint a Főszereplő valamilyen szinten viszi a hátán a sorozatot és az egyik legjobb (ha nem a legjobb) karakternek gondolom azon sorozatok közül amiket idág láttam. Kicsit azért kíváncsi lennék hogy aki szerint “bájgúnár” és kicsit sem vicces a főszereplő az kit gondolhat az ellentétének annak akit megfogalmazott . Ha egy minimálisan is tudod értékelni a vicces beszólásokat és mostani poénokat szerintem jókat fogsz röhögni miközben nézed a sorozatot . Természetesen mindenkinek meg van a maga véleménye de én annyit fűznék maga a sorozat cselekményéhez hogy az évad végi részeknél jobban izgultam és kevésbé bírtam abbahagyni a részek egymás után való nézését mint például a Trónok harcánál vagy a Szökésnél. Még annyit hogy valaki olyasmit írt hogy unalmasak az esetek a földöntúli történésekhez képest , erre tudnék reagálni még annyit , hogy pont arról szól a sorozat hogy Lucifer nem szeretne az emberek közt élni és hasonló életmódot folytatni (persze nem egy átlag emberét) , akkor hazuttolná meg magát a sorozat ha ennek ellenére is szinte csak a földöntúli dolgok lennének a lényleg. Nekem bekerült a legjobb sorozatok kategóriába a Trónok harca , Szökés , Breaking Bad és Chernobyl közé.
2020. márc. 31. 02:50
 10/10 Ifj. Lakatos Martin válasza:
Lucifer szeretne az emberek közt élni* - egy nem véletlen oda csúszott.
2020. márc. 31. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!