Az anime/manga rajongók között miért olyan sok a náci eszmeiségű ember? Pl náci jelképek hordása anime/mangafanoknál
Ööö...most lebuktam. Amúgy én nem vettem észre, hogy ilyen lenne. Sőt az ember pont az ellenkezőjét feltételezné, mert ugye az animenézés inkább liberális, mint konzervatív eszmeiségű (pl. a kuruc.info is elítéli, ami ugye eléggé szélsőjobbos). Ha olyan alapdolgokon akadsz fenn, mint Trianon-ellenesség vagy cigányok iránti ellenszenv, akkor az természetes magyar megnyilvánulás, semmi náci nincs benne.
Ennél durvábbat őszintén nem tapasztaltam, bár nem voltam animeconokon (pont azért, mert túl liberális volt a számomra, de ezek szerint lehet, hogy tévedtem), így nem találkoztam túl sok fan-nal.
Amúgy meg Japán némiképp megőrizte a jobboldal becsületét, a hagyománytiszteletet, sok helyzetben a konzervatív hozzáállást, talán ezt kedvelik a rajongók. Bár ebben szintén semmi náci nincs, kérlek fejtsd ki bővebben a tapasztalataidat.
Azért kíváncsi lennék, hogy mi(ke)t is értesz pontosan "náci jelképek" alatt.
A (hétköznapi kifejezéssel) horogkeresztet talán? (becsületes neve szvasztika lenne)
Mert ha igen, akkor javaslom tanulmányozásra az alábbi oldalt, ugyanis nem feltétlen náci szimbólum, bár tény, hogy Hitler ebből formálta meg a "saját" jelképét.
Fülbevalókba egy fekete
két egyenes egymásba futva. Tömöt fekete rúg keresztez egy ugyan akkora fekete rudat.
A vaskeresztre gondolsz?
Mert az is abban az a esetben minősül náci jelképnek, ha a hitleri horogkereszt rajta van (bár nálunk Európában enélkül is annak minősíti az átlagember) s, mint ahogy a szvasztikának ennek is jóval korábbra nyúlik vissza a történelme Hitlernél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!