Soroltok tanulságos (és elgondolkodtató) filmet/animét?
Mindenki mást tart elgondonkodtatónak. Animékben nekem a Yu Yu Hakusho is az volt, az X-et, FMA-t is ezért szerettem. (az X-hez hasonló az Uragiri.)
Googleben nézői vélemények alapján ezeket találtam: Uta Kata, Shoujo Kakumei Utena, Wolf Rain, Air, Kono Minikuku Mo Utsukushii Sekai, The Girl Who Leapt Through Time. (utóbbit láttam is, engem nem gondolkodtatott el)
Elgondolkodtató film: Maradj!, Donnie Darko.
Tudnék sorolni rengeteg jó animét viszont elgondolkodtatót már kevesebbet. Egyetlen animén amin elgondolkodtam a sayonara zetsubou sensei. Teli van igazságokkal egy nagy adag poénnal megfűszerezve. De nézz körül sok animét láttam már a legtöbbje egész jó volt:
Anime kérdésben egyáltalán nem tudok, de filmből egyet mindenképp kiragadnék:
Camino (egy rákos kislány utolsó hónapjairól szól)
Holt költők társasága
A jövő kezdete
Baseball álmok
Jerry Maguire - A nagy hátraarc
A békés harcos útja
K-PAX - A belső bolygó
Az ötödik elem
Mennyei prófécia
Kapcsolat
A gömb
Minden6ó
Idétlen időkig
A titok
Az iránytű
Mi a csudát tudunk a világról
Harcosok Klubbja
Pillangohatás
A Jövő Hirnöke
Azumi
Oldboy
Akira
A Harc Szelleme
Nincs Bocsánat
V mint Vérbosszú
Watchmen
Legyek Ura
Ha még kicsit nevetni is akarsz:
- Idétlen időkig (Mi lenne ha minden napod ugyanaz a nap lenne?)
- Truman Show (Mi lenne ha születésed óta egy valóság showban szerepelsz tudtod nélkül?)
Kicsit komolyabb:
- Ádám almái (Tegyük fel fordítva a kérdést: Mi van ha nem az ördög műveli velünk a sok rosszat, hanem maga az Isten?)
(Ezeket nemrég láttam s egész érdekes kérdéseket tesznek fel, amin aztán eltudsz gondolkodni)
De az előttem szóló Rekviem egy álomért valóban nagyon elgondolkodtató. (4 különböző embernek, 4 különböző módon teszi tönkre az életét a drog... még most is kiráz a hideg)
A film amin a legtöbbet agyaltam az mégis a Ponyvaregény volt. A rendező úgy csinálta meg a filmet, hogy a sztori mindvégig zavaros marad. A végére sikerül csak megértened. Vagy ha nem, akkor még egyszer megfogod nézni.
Mondanom se kell, hogy azért gondolkodtat el, mert össze-vissza vannak a jelenetek benne... De hatalmas film ;)
Remélem segítettem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!