Az Alien második részét nézem. Annak a hangjával semmi probléma nincs szinkronosan és amúgy sem?
Csak mert, amit én nézek, abban vannak kb fél másodperces hang-kihagyások, amikor épp nem beszélnek, de háttérzaj ugyanúgy kéne legyen, pl vágáskor legtöbbször. Nagyon zavaró. Gondoltam megkérdezem, hogy alapból ilyen a film, vagy a szinkronos utómunka után lett elrontva, vagy csak én nézek egy rossz anyagot?!
Gondoltam elég népszerű ahhoz, hogy kapjak rá választ.
Az eredeti hang rendben van, az tuti.
Nem lenne rossz, ha mondanál néhány példát, hogy melyik jelenetben, vagy hány percnél.
Kössz első válaszoló, nagyon intelligens vagy.
Az első fél órájában folyamatosan előjön ez a probléma. Illetve 1 óra 27 percnél az egyik faszinak a szinkronjában más adja a hangot, majd visszavált és megint ugyanaz a magyar hangja, és itt is, amíg az a más hang beszél, addig nincs háttérzaj. Az egész katyvasz. Ráadásul párszor csúszott is a hang a képhez képest. Ennyire elrontották volna ezt a szinkront? De az első résznél semmi probléma nem volt.
Az Alien-ből az egyik szinkron - úgyszólván visszamenőleg - az M1 által készült, viszont a hivatalossá vált szinkront az InterCom készítette.
Időrendileg: valójában a 2. rész kapott először mozis magyar szinkront Farkas Zsuzsával, e mintára az M1 kért szinkront az 1. részhez, közben a 3. rész megjelenésével az InterCom nyerte meg a magyar forgalmazást és más stábbal új szinkront kért az addigi két filmhez.
Sajnos az InterCom szinkronjai számítanak hivatalosnak, pedig az M1 és a Mokép szinkronja sokkal jobb és Farkas Zsuzsa jobban is illik a fiatalabb Sigourney-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!