Mondanátok olyan 2. világháborús (de emellett jöhet bármilyen más korból) témájú filmet, ami olyan nagy sikerű és drámai volt, mint az 1917?
Ryan közlegény megmentése
Az őrület határán
A bukás
A dicsőség zászlaja
Levelek Ivo Dzsimáról
A fegyvertelen katona
Dunkirk
Ami még nem volt és
háborús filmdráma [ww2]:
Das boot [80-as évek, de piszkosul jó]
My way
Band of brothers [mini sorozat]
The Pacific [mini sorozat]
Enemy at the gates
-de ebből tényleg van annyi mint a retek...-
Karakterdrámák [ww1 /inter war / ww2 / after war]:
Darkest hour
The King's speech
Imitation game
Land of Mine
Háborús filmdráma [ww1]:
The red baron
War horse
Hidegháború alatt játszódó filmek:
Salyut 7
Bridge of spies
44th child
First man
Hidden figures
Chernobyl [mini sorozat]
Das schweigende Klassenzimmer [A néma forradalom]
#4: Nem is sejtettem, hogy ilyen sok, az 1917-hez hasonló korszakalkotó és kategóriájában kimagasló 2. vh-s film készült. 🤔
Természetesen azért köszönöm a felsorolást, de van egy sanda gyanúm, hogy ebből azért szemezgetnem kell majd.
Ez a műfaj neve, Háborús filmdráma. :D Eléggé el kell qrnod ahhoz hogy ne legyen drámai és hatásos. :D
Az 1917-et még nem láttam de amiket írtam azok vagy mocsok híresek és nem véletlenül vagy kb nem hallottál róla pedig kellett volna. :D [Egyedül a War horse-t nem láttam a listáról de mivel elég ritkák az ww1 filmek ezért beraktam.]
Áh még 1: Szürke senkik [magyar film]. Az is egész korrekt és ww1, bár nem a fronton játszódik.
Nagyszerű szovjet film!
Csendesek a hajnalok
Szintén szovjet/ grúz film:
A katona apja
Régiek már, de nagyszerű háborús filmdrámák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!