Ha Hermione szülei muglik, hogyan lett belőle boszorkány, és hogyan került a Roxfortba?
Sárvérű
A második rész elmagyarázza.
A könyv és a filmsorozatnak egyik fő témája a sarvérűek elleni gyűlölet. Ez neked esetleg nem tűnt fel?
Hermione úgy lett boszorkány, hogy annak született. Úgy került a Roxfortotba, hogy felszállt a vonatra, és Roxmortsig utazott vele, onnan meg a kastelyig ment a csónakkal.
Biológiai magyarázat nincs a könyvben, de ilyenkor sztem valami hiba csúszik a “gépezetbe”, mint pl mikor generációkkal később születik egy fehér párnak fekete babája vagy épp fordítva (most nem a félrekamatyolásokat értem itt). Talán nem is tudnak róla, hogy volt más bőrszínű ember a családban, annyira régen történt.
Sztem a varázsvérnél is hasonló lehet a helyzet, képes lappangani nagyon sokáig (mivel fikció, tegyük fel, hogy mondjuk több ezer évig is). De hát olyan messzire nem nagyon lehet visszakeresni, így a mugli születésűek nem tudják bizonyítani, volt-e varázsló a családjukban (ez is volt a gond a Halál ereklyéiben, mikor elkezdték bebörtönözni őket).
Egyébként varázslócsaládoknak is születhet kvibli gyereke, aki hiába született oda, ahova, mégsincs benne mágia. Ez is érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!