Szerintetek mennyi ideje van hátra a stream oldalaknak?
Szerintem nagyjából mindenki meg fogja találni a magának való streaming oldalt.
Én sem tartom jó ötletnek, hogy egyre több legyen, hiszen a kábel tv-ért is egy összeget fizetünk és van 150 csatorna. Tényleg nem lesz kifizetődő 8-10 vagy még több ilyen fizetős oldal.
Viszont az is igaz, hogy (bár nem tudok róla semmit, csak olvastam) a streaming oldalak egyre népszerűbbek és kevesebbet torrenteznek ezáltal az emberek.
Érdemes hosszú távra tervezni, a közeljövőben szerintem csak növekedni fog a hasonló szolgáltatások népszerűsége, Magyarországon is csak most kezd ébredezni.
Az más kérdés, hogy egyre többen lépnek a piacra, ez idővel rendeződni fog, és aki nem versenyképes az kihullik.
A jelenlegi nagyobb szereplők közül az én igényeimet egyik sem elégíti ki, ellenben a MUBI nagyon tetszik, és reménykedem benne, hogy a Criterion Channel világszinten is elérhető lesz. Még mindig olcsóbb, mint mindent egyenként megvásárolni DVD vagy Blu-ray formátumban, vagy online kölcsönözni. Szóval én támogatom, amennyiben van olyan piaci szereplő, ami megfelel az elvárásaimnak.
Az angoloknál már a Brit Filmintézet (BFI) is indított saját szolgáltatást, tehát már nem is kifejezetten piaci alapon szerveződő szereplők is jelen vannak.
Amíg nem kell egyszerre az összeset fizetni, hanem felmondom / szüneteltetem a szolgáltatást, akkor nem lesz "drágább", ha csak egy-egy show miatt nézem egy hónapban, aztán a köv hónapban a másikat.
De akkor havonta kell váltogatnom, hogy "fizethető" maradjon.
Ugyanakkor indulnak olyan streaming szolgáltatások, amik ezeket összefoglalják. Ez is egy lehetőség lesz. Idén nagyon zuhantak és nagyot nőtt a torrent használat USA-ban. De ez várható volt. Nem egy csodáról van szó.
A másik nagy hátránya a streaming szolgáltatásnak, hogy egyszerre adja ki a teljes évadot. Jön néhány ember, akinek amúgy csak szabadideje van, és ledarálja 1 nap a 30 órát gyorsítva... És már tele is posztolja a közösségi médiát, és mindenki erről beszél 1-5 napig. Aztán síri csönd. Senki nem beszél erről és senki nem keresi.
Amíg heti adagokban csorgatták a részeket, többen várták, többet gondolkodtak rajta, több részletre figyeltek és sokkal nagyobb bevételt is jelentett a később becsatlakozók miatt a sorozat, hiszen sokkal nagyobb port kavart a szósöl médiában és többi helyen is. Sokkal több ideig beszéltek róla az emberek. Sokkal nagyobb volt az ingyen reklám.
Persze, be tudom osztani, de ha 1 hónap múlva beszélek róla, hol van már a téma, mindenki csak pislog, hogy te hanyadik században élsz....
Netflixnek ez nagy húzása volt, de kicsit maga alatt vágja ezzel a kényelmi módszerrel a fát.
A streaming biznisz modell több sebből vérzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!