Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Lehet bármi jogi következménye...

Lehet bármi jogi következménye ha így használom a Netflixet és a Hbo Go-t?

Figyelt kérdés
A Hbo Go-t már egy ideje úgy használom, hogy regisztrálok a havi próbaidőszakra, csinálok egy új email címet amivel regisztrálok, illetve Revolut-on egy virtuális bankkártyát amit megadok a fizetési adatoknál, majd a próbaidő vége előtt lemondom. Netflixen is gondolkoztam, ott pedig ugye kér telefonszámot is azonosításhoz, de lehet venni már 500 Ft-ért SIM kártyákat amivel be tudom magam regisztrálni, és szintén csinálok egy virtuális bankkártyát. Ezt minden hónapban újra kellene csinálni, hogy ingyenes legyen. Szerintetek ezzel jár bármilyen jogi következmény?

2020. jan. 5. 11:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nekem 5 perc fáradtságot megér havonta, hogy ingyen használhatom mindkettőt. Torrentezni is soktam, de macerásabb, mert egy HD film több, mint 10 Gb-ot foglal.

Igen, az ingyenes csomagot használom, és minden használat után törlöm a virtuális kártyát. Neten is erről szoktam vásárolni, mert ha bárhol megadja az ember a bankkártya adatait, nem tudják újra felhasználni, szóval biztonságosabb.

Van alkalmi melóm, minden hétvégén dolgozok suli mellett, ebből fizetem az albérletet,mobilszámlát, kaját, egyéb dolgokat.

2020. jan. 5. 16:50
 12/18 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Néztél már UHD-s tv-n ezekről az oldalakról filmeket,sorozatokat? A feltöltött minőségük a 480 pixelt se éri el, még egy monitoron meg laptopon is kellemetlen nézni az ilyen filmeket, nem hogy egy 50 colos UHD tv-n.

A Revoluthoz szerintem nem értesz úgy látom, mert nem kell "ilyen-olyan" kártyát csináltatni hozzá. A sorozatbarátot meg meghagyom annak aki szereti a pixeleket számolgatni filmnézés közben a tv-n :D

2020. jan. 5. 17:06
 13/18 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is nagyon gáz vagy ezzel a tipikus balkáni proli megoldással.

Aztán csodálkozunk, hogy ott tart az ország, ahol.

Ezért szarnak Nyugaton a fejünkre, mert akármit próbálnak lépni, a magyar mindent ingyen akar meg lehúzni mindenkit.

Becsületkassza itt sose lesz....

2020. jan. 5. 23:17
 14/18 A kérdező kommentje:
Tehát akkor Te soha nem töltöttél le semmilyen sorozatot vagy filmet torrentről vagy bárhonnan máshonnan, sose néztél online ingyenes oldalakon bármilyen tartalmat, sose játszottál másolt játékkal, és mindig megvetted minden előadó lemezét akár online, vagy CD formában. Jól gondolom? :)
2020. jan. 6. 11:03
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha senkinek nem okoznal “kart”. (Azert az idozojel, mert mondjuk teny, hogy senki nem a te minusz par ezer forintodtol fog csodbe menni) De ne mond, hogy nincs 2-3 olyan baratod akikkel tudnad harmadolni azt a par forintot. Van az alap premium en azt fizetem talan 3000 forint es kb negyen oten nezzuk. Igen elmeletileg ket helyen lehet egy idoben streamelni, de, ha pont egyszerre netflixezne midnenki, akkor az egyikunk szol a masiknak, hogy lepjen ki, gyors letolti (tekefonra) azt amit nezni akar es kesz.

Hogy ne csak okoskodjak, es legyen koze a kommentemnek a kerdesedhez, fogalmam sincs, hogy lehet e jogi kovetkezmenye, de azert durva lenne, ha egyszer kapnal egy x osszegu csekket, hogy ezt akkor most vissza kellene fizetned :D

Btw nem is olyan reg hallottam egy ilyen sztorit a petofi radioban, hogy a gyerek azt hitte ingyen kuld sms-eket, aztan amikor jott a szamla akkor derult ki, hogy megsem :D

2020. jan. 7. 00:46
 16/18 A kérdező kommentje:

Amit leírtál az elsőben az sokkal több macera, mint ez az 5 perces művelet. Mindig szólni a másiknak, hogy jelentkezzen ki amíg letöltöm a filmet. Ha épp úton vagyok mobilnettel ez egy elég lassú folyamat lenne stb :D

Igen, én is hallottam erről az sms-es dologról, de annak semmi köze ehhez, az úgy történt, hogy az illető azt hitte, hogy az előfizetésében foglaltak szerint az sms küldés is ingyenes, utólag pedig kiderült, hogy mégse :D

2020. jan. 8. 09:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Jellemző! 500 forintokon vakarózik, de közben 50 colos UHD tévékről ír, hogy azon nem jó ám nézni a 480p-t :D
2021. aug. 16. 15:05
 18/18 anonim válasza:
Hálistennek mindkét vállalat megszüntette a teszt időt az ilyenek miatt akik visszaéltek ezzel. 😅
2021. okt. 21. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!