Skywalker kora: Rey kardja?
SPOILER
Reynek honnan és főleg miért volt narancssárga a fénykardja a film végén? Mit szimbolizál ez?
Ja és a másik: honnan volt hirtelen kettő is a kék fénykardból, holott Lukenak egy kardja volt, az meg elpusztult a 8. rész tróntermi jelenetsora végén? Hogyan rakták össze újra? És melyik volt a másik kék kard?
Rey kardja szerintem "miért ne?" döntés volt. A narancsnak nincs külön jelentése úgy tudom.
Az egyik kék kard Leiáé volt régen, a másik Luke régi kardja, gondolom két rész között meg lett javítva.
A kék/zöld a jediket, a vörös a sitheket szimbolizálja. A sárga mindkettőtől különbözik, ezzel azt szimbolizálva, hogy nem a jedi vagy a sith utat követi, hanem a saját útját.
Luke fénykardját összefoltozták valahogy off-screen. Látszik a közepén az összekapcsoló rész, de úgy tűnik JJ nem nagyon akart ezzel többet foglalkozni. Ami kár, mert szerintem menő lett volna ha Rey botjába építik a két fél kristályt. Na mindegy :(
A másik kék fénykardot Luke szelleme adja Rey-nek. Leia kardja volt a jedi képzése idejéből. Ez eléggé ki van emelve a filmben, szóval lehet hogy kimentél WC-re vagy nem tudom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!