Szeretitek a fekete-fehér filmeket?
Amennyiben igen a válasz, melyek a kedvenceitek?
Illetve érdekelne, hogy miként viszonyultok a modern fekete-fehér filmekhez?
A modern talán nem a legjobb megnevezés, az elmúlt 10-20 években megjelent fekete-fehér filmekre szerettem volna utalni. Néhány példa: A torinói ló (2011), Coffee and Cigarettes (2003), The Lighthouse (2019), La Antena (2007), az utolsó még néma is.
Persze még számtalan példát lehetne sorolni, hiszen a színes film elterjedése után is szerző döntött a színek részleges vagy teljes elhagyása mellett. Mindez a történetmesélés és atmoszféra teremtés szempontjából is jelentős lehet, nem pusztán technikai kérdés.
Az Indul a bakterház színes.
Van olyan, amit szeretek, de olyan is van, amit nem. Mondjuk a Metropolis, az Aranyláz, a Felhőkarcoló szerelem, A generális, későbbről a Madarak, A harmadik ember, a D.O.A.,... meg még egyebek. Szóval tetszenek.
Nyilván helye van az újabb fekete-fehér filmeknek is a tömegben, ha alátámasztja a mondanivalót, akkor rendben is van.
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld mindenkinek. :)
#4-es tetszik a hozzáállásod, sajnos manapság sokan idegenkednek a színek hiányától, pedig sok esetben rendkívül látványos tud lenni, a noir vagy horror alkotások esetében ez különösen igaz.
Szeretem a fekete-fehèr filmeket,teljesen más èlmèny.Más filmnyelv,sokkal fontosabb a fèny-árnyèkkokal való játèk a kèpek ès beállitások megalkotásánál.
Ajánlom a 40-es èvek filmnoirjait ès a20as 30-as èvek horrorfilmjeit .
Nosferatu-Frankenstein-Fehèr zombi
Gyilkos vagyok-Hosszú álom-viharos huszas èvek-kis Cèzár
Ujabb kori fimek közül:
Elefántember-Radírfej-Gyűlölet-egy kès filozófiája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!