Ki emlékszik még a régi Cantinflas show c. rajzfilmsorozatra?
Emlékszem, jópofa volt! Ismeretterjesztő műsornak szánták, gyerekeknek, és a főszereplő, Cantinflas egy híres mexikói színész/énekes/komikus volt, itt rajzfilmhős formájában szerepelt.
Kicsit későn jutott el Magyarországra ez a sorozat, valamikor 1970-es évek elején futott.
Azt tudtad, hogy több epizódon a magyar rajzfilm-etalon, Dargay Attila is dolgozott?
Ezen az oldalon van egy lista, azokról az alkotásokról, amelyeken a Mester dolgozott, s ez is közte szerepel:
A Port.hu-n különben én is láttam Dargay nevét a Cantinflas alkotói között.
Érdekes, mert annak idején, mikor láttam ezt a sorozatot, a korábbi részeknél kitűnt, hogy olyan "Dargaysak" a figurák, és, ugye, neki eléggé felismerhető volt a stílusa. Csak mivel ugye ez mexikói-amerikai / Hanna-Barbera / kooprodukció volt, nem gondoltam, hogy magyar alkotó is részt vett a készítésében, pedig, végül is, miért is ne?!
Itt van egy epizód pl. szerintem tuti ott van a "keze nyoma":
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!