Star Wars Spoiler kérdés, mit szóltok hozzá?
9: Istenem, mi a tököm ez a szöveg, hogy elbaszták az univerzumot? :DDDD gondolkodni ér...
Ha nem tetszik ez a trilógia, megteheted, hogy figyelmen kívül hagyod. 2012 óta annyi tartalmat kaptunk, hogy mindenki megtalálhatja benne azt, amit szeret. Ma sokkal jobb Star Wars rajongónak lenni, mint 2005 és 2012 között. Ugyanis akkor egyedül a TCW volt az egyetlen említésre méltó tartalom. Ha az nem tetszett, akkor nem volt más választásod. Most viszont van! Ma egyértelműen jobb helyzetben van a franchise. Aki mást állít, akinek az égvilágon semmi sem jó, arra egész egyszerűen csak annyit tudok mondani, hogy elvakult egérgyűlölő. Már bocsánat.
12-es válaszolóval értek egyet. Akinek a trilógia nem tetszik annak ott vannak a különálló filmek vagy a sorozatok (the mandalorian, jön az Obi-Wan sorozat, TCW új évad)
Szerintem amúgy ennek a trilógiának az egyetlen hibája az az ,hogy össze-vissza variálták az írókat és a rendezőket. Emiatt érződik kicsit kaotikusnak ha trilógiaként nézzük. A Last jedi is azért volt rossz mert szembement az előző filmmel. Ettől eltekintve szerintem JJ jó munkát végzett.
Azt kéne végre megérteni a rajongók egy kicsi, de hangos csoportjának, hogy, a SW már nem lesz ugyanolyan mint amikor kisgyerekként nézték. Azokat az érzéseket és élethelyzetet nem lehet visszahozni, készülhetnének tökéletes filmek akkor se felelne meg nekik, mert irreális az amit elvárnak.
A hosszú off után visszatérve az eredet topicra: Én őszintén jobban örültem volna ha Rey hal meg. Kylo/Ben karaktere sokkal jobban megírt és az ő fejlődése volt a legérdekesebb.
Logikai szempontból értem, hogy meg kellett halnia. Ha túlépte volna akkor is börtönben rohadt volna a háborús bűnei miatt. Ezen felül szerintem szép az ,hogy mennyire eplentéres Vaderrel. Vader meg akarta menteni a feleségét ezért a sötét oldal felé fordult és végül az ellentétjét érte el. Ezzel szemben Ben maga mögött hagyta a sötétséget és ezért tudta megmenteni a szerelmét a saját élete árán.
"Engem kicsit meglepett."
Engem nem. Ha volt valami, amiben 100%-ig biztos voltam, akkor az az, hogy meg fog halni. Azt mondták, hogy ezzel a trilógiával szándékukban áll végleg lezárni a Skywalker család történetét. Ezt pedig úgy a legkönnyebb, ha kiirtják a Skywalkereket mind egy szálig. Kylo Rennek az utolsó vér szerinti Skywalkernek, tehát meg kellett halnia. Abban is biztos voltam, hogy felfogja magát áldozni a csajért (Nekem nem volt nagy rejtély, hogy szerelmes belé. Eleve mint a Skywalker család képviselője a történetben, nem értem, hogy gondolták az emberek, hogy Kylo nem szeret senkit...) arra viszont nem számítottam, hogy így teszi. Szerintem nagyon epik módon halt meg, mert úgy vélem ezzel az elérhető abszolút legmagasabb fokon használta az Erőt, másfelől pedig ténylegesen túlszárnyalta Darth Vadert és megtette azt, amire az soha nem volt képes: lemondott a hatalomról, az önzésről, mindenről amiről csak tudott és visszahozta a szerelmét a halálból. (És amúgy be is bizonyította, hogy Palpatine hazudott Anakinnak.) Szerintem így nagyon kerek egésszé állt össze a Skywalkerek története. Igazából ezzel a tettével lett értelme és létjogosultsága ennek az egész trilógiának.
Én sajnáltam, hogy meghalt. Szerintem egy nagyon érdekes és jó karakter volt, részemről jobban örültem volna, ha úgy fejeződik be, hogy nem hal bele, hanem itt hagynak mindent és elmennek a csajjal egy messzi-messzi galaxisba, távol az egész mindentől valami ismeretlen helyre és ott új életet kezdenek. Így végleg vége lehetett volna az egésznek, a Sithek veszítettek, az utolsó Jedik pedig elhagyják a galaxist. Szerintem az egy szép lezárás lett volna. Én így fejeztem volna be. De mint mondom, számomra nem volt váratlan a halála, viszont felülmúlták az ezzel kapcsolatos feltételezéseimet. (Én csak valami sima önfeláldozásra számítottam. Nem arra, hogy konkrétan feltámassza. Ez szerintem nagyon menő volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!