Magyaru8l mit jelent pontosan a Csengetett, Mylord? Című sorozat főcímében elhangzó dal?
Most kicsit újra rendeztem ahogyan szerintem helyes a fordításban a szövegben a szaval sorrendje,remélem aki jól tud angolul és ismeri a szöveget az elmondja nekem mennyire sikerült helyes sorrendbe raknom ;-) :-)
Ahogy mész az utcán s végestelen-végig ugyanazt a nótát
visszhangozzák a házfalak a Mayfair utcától egészen aPark Lane utcáig
Csengetett,Uram?
S jártadban-keltedben láthatod: egyszer csak elkapja az örvény az embereket,hol a gazdagokat,hol a szegényeket...s aki ma fent volt,az holnap lent lesz,s viszont...
Csengetett,Uram?
Elnyomni ezt az érzést lehetetlen,esetleg csak egy nyuszi-ölelés tánccal a Shim Sham Klubban vagy azzal,ha beugrasz egy charlestonra a Ritzbe
vagy a Troc-ba,ahol már a vízcsapon is a pulyka násztánc zenéje folyik...
s nem tudod becsukni a füled,mikor suttogják:
(Adj valami kis pénzt Maude néninek,elég egy ezres...)
Mindenki részeg...undorító szagok...
Ni,egy hölgy kalapját virág helyett mártás díszíti!
S mily elegánsan illik e kalaphoz a hófehér ruha...
Denevérek töltik meg az emberfőket...
Hemzsegnek,szárnyaik csattognak...
Csengetett,Uram?
visszhangozzák a házfalak a Mayfair utcától egészen aPark Lane utcáig
Csengetett,Uram?
S jártadban-keltedben láthatod: egyszer csak elkapja az örvény az embereket,hol a gazdagokat,hol a szegényeket...s aki ma fent volt,az holnap lent lesz,s viszont...
Csengetett,Uram?
Elnyomni ezt az érzést lehetetlen,esetleg csak egy nyuszi-ölelés tánccal a Shim Sham Klubban vagy azzal,ha beugrasz egy charlestonra a Ritzbe
vagy a Troc-ba,ahol már a vízcsapon is a pulyka násztánc zenéje folyik s nem tudod becsukni a füled,mikor suttogják:
Csengetett,Uram?
visszhangozzák a házfalak a Mayfair utcától a Park Lane utcáig
Csengetett,Uram?
Csengetett,Uram?
Elnyomni ezt az érzést lehetetlen,esetleg csak egy nyuszi-ölelés tánccal a Shim Sham Klubban vagy azzal,ha beugrasz egy charlestonra a Ritzbe vagy a Troc-ba,ahol már a vízcsapon is a pulyka násztánc zenéje folyik s nem tudod becsukni a füled,mikor suttogják:
Csengetett,Uram?
Félelmetes, hogy egy angol tanár ennyire ne tudjon angolul. Egyáltalán nem ez a fordítása.
Én sem vagyok egy kiváló angolos, de a google-ban legalább egy-két kifejezésre rákerestem.
Kb. ilyesmi a valódi szövege:
Csengetett, Mylord?
Mayfairtől (Londoni elit negyed) a Park Lane-ig (kétpályás út a Hyde Park mellett)
ugyanazokat az ismétlődő sorokat hallod
minden egyes háznál újra és újra:
Csengetett, Mylord?
kilépve a városba
a nyüzsgő társasági élet forgataga jár körbe és körbe
a gazdag fent a szegény lent
Csengetett, Mylord?
A „nyusziölelés” (régi divatos táncféle) a Shim Sham Clubban (egy angol elit klub)
A charlston (tánctípus) a The Ritzben (előkelő angol hotel)
A Trocban (Trocadero, egy kaszinó volt akkoriban) a pulykatánc (akkoriban divatos tácfajta)
Mode nénikének ezernyi stílust kölcsönöz…
„Csípős” (szexi?) flapper lányok üvegbúra kalapokban (ez a kalapforma is a stílushoz tartozott)
Elegáns fickók fehér kamásliban
A felső öltözék denevérbe megy át (azaz fekete)
Csengetett, Mylord?
(flappers=fiatal nyugati nők szubkulturája a ’20-as években, rövid szoknya ilyesmi, haj belőve, a hagyományos viselkedési formákat kritizálták, erkölcstelen flapper stílus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!