Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Várjátok már az új Star Wars...

Várjátok már az új Star Wars filmet?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok mi fog történni benne?
2019. nov. 22. 12:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%
Abszolút. Nekem nagyon tetszik a 7 és a 8 is, de minden az utolsó filmen áll vagy bukik. Palpatine visszahozásában nagy buktatók lehetnek, ha elrontják, akkor az egész új trilógia mehet a levesbe sajnos :/
2019. nov. 24. 12:36
 12/19 anonim ***** válasza:
28%
Miféle Star Wars film? 2005-ben véget ért a III. résszel :)
2019. nov. 25. 08:27
 13/19 Tislerics Máté ***** válasza:
76%

várom, várom, de nálam már elmúlt a varázslat.

Az eredeti de még az előzmény trilógiánál is meg voltam babonázva minden rész előtt. Konkrétan családi program volt az összes előzménytrilógia rész megnézése a moziban faterral és öcsémmel. Az ébredő erőnél még éreztem ezt, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez már valami egészen más lesz. A Disney teljesen máshogy értelmezi az SW-t mint ahogy azt megszoktam Lucas bácsitól.

Mintha rajongók próbálnának rájönni mi is az SW esszenciája, de a módszereik és tehetségük nincs meg hozzá...

Kicsit olyan fantáziátlan és beszűkült az egész nekem. Úgy beszélnek az emberek a mostani SW filmekről, mint amikor Mari és Ica néni várja az új Vad Angyal részt: Ki-kinek az apja, lánya, sógora. Melyik karaktert fogják visszahozni, stb, pont mint bármelyik másik sorozatnál. Ez a univerzumépítés hiányából adódó probléma és méltatlannak érzem egy ekkora lehetőségekben gazdag világ esetében... Az igaz, hogy TLJ-ben pl három új karakterrel is gazdagabbak lettünk: Rose az ázsiai kislány, Holdó admirális a magas rangú bölcs asszony, meg a beszédhibás zárfeltörő. Hány idegen faj is van az SW univerzumban? Na erről beszélek... Temérdek lehetőség, amit meg sem próbálnak kihasználni. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokan politikai utalásokat sejtetnek mögöttük. Vajon miért?! Ázsiai kislány aki segítőkész és aranyos, Lila hajú magas rangú bölcs asszony, aki helyreteszi a 30-as fehér férfiakat, A honvédelmi kettősség megmagyarázását szolgáló zárfeltörő... Nem állítom egyértelműen, hogy direkt politikai üzenete van ezeknek, de azért lássuk be elég gyanús, és elgondolkodtató miért pont rájuk esett a választás a szinte végtelen lehetőségeket figyelembe véve...

A helyszínek, a járművek, a lények, mind olyan ÁTLAGOSAK. Régen az SW volt A mindent elsöprő filmélmény az űrben játszódó kalandfilmek közül. Mára csak egy lett a sok közül. Ennél többet érdemelt volna az SW-de hát a Disney nem volt hajlandó türelmesen várni, amint lehetett nekiálltak nagybetűs SW filmet csinálni. Nálam ez a hozzáállás visszataszító. A 9. rész a TLJ fojtatása lesz, ahol pl.: becsalogatták a nézőt Mark Hamillel, aztán méltóságteljesen tejet itattak vele. Mi volt ezzel a céljuk? Trollkoni a rajongókkal? megnevettetni őket? (És ez csak 1 példa...)

https://www.youtube.com/watch?v=xNqGUD_CJb0

RJ és KK vagy nem tudta, hogy ki fogja akasztani a rajongókat, vagy direkt ki akarta akasztani őket. Egyik verzió sem elfogadható! És itt most nem csak a tejivásról beszélek...

Az SW mélyponton van. Amit a Solo film bukása is igazol. Nyilván meg kell nézni mert SW és mert csak így lehet nagy vásznon fénykard csatákat látni. Ez van, ezt kell szeretni... Az innovatív és alázattal készülő SW-filmek korszakának úgy tűnik örökre vége. (legalábbis számomra)

2019. nov. 25. 10:37
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

"Az SW mélyponton van. Amit a Solo film bukása is igazol. "

Szenzációs Tislerics, megint sikerült tévedned!

1. Az amerikai jegyeladások igazolják, hogy a TRoS a nyitóhétvégén az Infinity War nyitóhétvégéjével fog vetekedni. Nem rossz teljesítmény egy "mélyponton" levő franchise-tól.

2. A Solo a borzasztó premierdátum, és a nem létező marketing miatt hozott annyit, amennyit.

Mellesleg jelenleg éli a legjobb időszakát a SW. Annyi minden van, amiből lehet válogatni, hogy valamit úgyis talál az ember, amit szeret. 2012 előtt meg csak a The Clone Wars volt, ha valakinek az nem tetszett, akkor nem volt más. Most van. Sequel filmek, Rebels, Mandalorian, Rogue One, Solo, lesz majd Obi Wan és Cassian Andor sorozat is, meg ott van a Resistance is.

De ja, a "SW halott". A fenti dolgok meg épp azt mutatják, sosem virágzott ennyire.

2019. nov. 25. 17:06
 15/19 Tislerics Máté ***** válasza:
35%

#14!

"Szenzációs Tislerics, megint sikerült tévedned!"

Nem! nem sikerült:

Attól még hogy a Disney nyomatja az újonnan vásárolt univerzumát a lehető legtöbb felületen, még nem jelenti azt, hogy az általuk készített szórakoztatóipari termékek minőségben megközelítik a rajongók által megszokott színvonalat.

A TROS-ra meg még én is el fogok menni, aki rühelli az előzményfilmjét. Nem lehet tehát olyan jelentős összefüggés az SW romló népszerűsége és a VÉGSŐ BEFEJEZŐ film jegyeladásai között. Nem beszélve arról, hogy a jegyvásárlók fele, csak az SW cím miatt megy el, amit Lucasnak és (egyáltalán nem) magának köszönhet. Hiába erőlködik a Dinsey, hogy mindent ami SW aprópénzre váltson, a rajongók attól még imádni fogják magát az SW-t.

A solo-nak nem volt marketingje? :D Nem láttad a legalább 5 trailert, meg a plakátokat? Nem olvastál cikkeket róla? :D Amúgy meg ha csak a marketing hiánya miatt bukott volna, akkor nem húzták volna be a kéziféket a köztes filmek gyártása kapcsán.... hoppá!

Az SW intellektuális és iparművészeti mélyponton van nem anyagi vagy üzleti mélyponton. KK-t kirúgják (ja nem bocsánat: megunta... :D), RJ meg "jobb" ajánlatot kapott az Amazontól... :D :D, leállítják a köztes filmek készítését. Aki ezek láttán még mindig azt gondolja hogy szipi-szupi minden, az nem tudom melyik bolygón él...

2019. nov. 26. 09:17
 16/19 anonim ***** válasza:
20%

"az általuk készített szórakoztatóipari termékek minőségben megközelítik a rajongók által megszokott színvonalat."

Pedig úgy néz ki, a Rogue One és a The Mandalorian teljes mértékben kielégítik a rajongókat. Az ST-t meg csak egy hangos kisebbség utálja, amit minden létező számadat igazol. Forrj csak a saját levedben, nagyon távol állsz a valóságtól.

"Nem lehet tehát olyan jelentős összefüggés az SW romló népszerűsége és a VÉGSŐ BEFEJEZŐ film jegyeladásai között"

De igen. De jó, mondok neked számokat is, csakhogy legyen mit számonkérned a nyitóhétvége után:

- Ha 200 millió alatt nyit a film, az egyértelműen csalódás és arra utal, hogy a TLJ az átlagnézőket is elfordította az új trilógiától.

- Ha 200 millió felett nyit a film, de a TLJ alatt (220 millió), akkor azt a gyenge marketingnek tudnám be (a 7-nek és a 8-nak szvsz sokkal durvább marketingje volt)

- Ha a TLJ felett nyit a film, akkor egyértelműen ZÉRÓ negatív hatása volt a TLJ-nek.

Az összbevétel már annak is a függvénye, hogy milyen az aktuális film.

"A solo-nak nem volt marketingje?"

Tudtam, hogy nem fogod érteni. Képletesen nem volt marketingje. Ez azt jelenti, hogy a Rogue One-hoz, a TFA-hoz, a TLJ-hez képest a Solo marketingje a béka feneke alatt volt. Még engem, a rajongót, akinek a TLJ is tetszett összességében, sem sikerült felhype-olni. A marketingnek el kellett volna hitetnie az érdeklődővel, hogy ez a film nem csak egy apró lábjegyzet lesz a történetben. Ez nem sikerült.

"Amúgy meg ha csak a marketing hiánya miatt bukott volna, akkor nem húzták volna be a kéziféket a köztes filmek gyártása kapcsán.... hoppá"

Rossz következtetést vontak le. De ha ez az oka annak, hogy nem 2-2,5 órás filmként kapjuk meg a Kenobi filmet, hanem egy 6 órás sorozatként, akkor legyen! Én csak örülök neki.

"KK-t kirúgják (ja nem bocsánat: megunta... :D)"

- szó sincs ilyesmiről

- a szerződése 2021-ig szól, ha csak szimplán nem hosszabbítják meg, az nem "kirúgás"

"RJ meg "jobb" ajánlatot kapott az Amazontól..."

- Szerintem ezt összekeverted Dumb és Dumber és a Netflix esetével. RJ-t nem rúgták ki, nem is fogják, kb. minden hónapban el kell mondania a magadfajták miatt, hogy el fog készülni a trilógiája. Úgyhogy forrj csak a saját levedben, RJ trilógiája el fog készülni!

Dumb és Dumbert meg a GoT 8. évadja után még jó, hogy kirúgták. Ne is jöjjenek inkább a SW közelébe.

2019. nov. 26. 09:59
 17/19 Tislerics Máté ***** válasza:
35%

,,Pedig úgy néz ki, a Rogue One és a The Mandalorian teljes mértékben kielégítik a rajongókat."

Nem is ezekre a produkciókra gondoltam. ,,Tudtam, hogy nem fogod érteni."

,,De igen. De jó, mondok neked számokat is, csakhogy legyen mit számonkérned a nyitóhétvége után:"

Ezek a becslések önkényesek, és attól még hogy vannak benne számok, nem lesz hiteles. A következtetések ugyanis csak a te véleményedet tükrözik és nem a valóságot, ami ennél sokkal bonyolultabb és árnyaltabb...

,,A marketingnek el kellett volna hitetnie az érdeklődővel, hogy ez a film nem csak egy apró lábjegyzet lesz a történetben. Ez nem sikerült."

Kétlem, hogy egy alapból lábjegyzet résznek könnyű lenne olyan marketinget csinálni, ami elhiteti az ellenkezőjét. Amúgy a Zsivány hatalmas siker volt és az is "csak" lábjegyzet résznek volt szánva... Csak hát bitang jól sikerült és ezt a nézők is tudták. Mégse mentek el a következőre... öööö csak nem a TLJ miatt? Ami pont a kettő között volt?!??!?!?! Nem kell Sherlock Holmesnak lenni, hogy összerakjuk a képet...

,,Rossz következtetést vontak le."

Vagy nem... :D Ez megint nem több spekulációnál, amit nem tudok komolyan venni. Az ok-okozati összefüggés a Solo bukása és a köztes részek elkaszálása között sokkal ésszerűbb, mint az, hogy rossz következtetést vontak le. Az én elképzelésem a valóságból indul ki, a tiéd meg a képzeletedből... Mindenki eldöntheti melyik a reálisabb...

,,- a szerződése 2021-ig szól, ha csak szimplán nem hosszabbítják meg, az nem "kirúgás""

Nevezd ahogy akarod, a lényeg, hogy megválnak tőle, pedig KK-nek ez maga a paradicsom. Még egy kis időre az is maradhat... :D

"RJ trilógiája el fog készülni!" Vagy itt is kitalálnak valamit, mint Dumb és Dumbernél a Netflixes ajánlatot... :D és KK-nél a megunta duma... :D Adja magát az Amazonos szöveg, hiszen ott készíti az új filmjét, amire minden bizonnyal van ideje BŐVEN az SW trilógia készítése mellett......... :D

2019. nov. 26. 10:54
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Na jó, tegyünk még egy próbát. Talán megérted miről beszélek, mert úgy látom nem nagyon fogtad fel most sem. Vagy ha igen, akkor meg totálisan negligáltad amit írtam.

"Nem is ezekre a produkciókra gondoltam"

Oké, akkor nézzük, hogy volt az előbb:

Én: "Mellesleg jelenleg éli a legjobb időszakát a SW. Annyi minden van, amiből lehet válogatni, hogy valamit úgyis talál az ember, amit szeret. 2012 előtt meg csak a The Clone Wars volt, ha valakinek az nem tetszett, akkor nem volt más. Most van. Sequel filmek, Rebels, Mandalorian, Rogue One, Solo, lesz majd Obi Wan és Cassian Andor sorozat is, meg ott van a Resistance is."

Mire Te: "Attól még hogy a Disney nyomatja az újonnan vásárolt univerzumát a lehető legtöbb felületen, még nem jelenti azt, hogy az általuk készített szórakoztatóipari termékek minőségben megközelítik a rajongók által megszokott színvonalat."

Én azt írtam, jelen pillanatban a legjobb dolog SW rajongónak lenni, mert BÁRKI válogathat egy rakat dolog közül. Mire te kvázi leírtad, hogy semmi sem képviseli azt a színvonalat, amit elvárnának. Mire én jöttem a RO-val meg a Mandival, amire te: "aaa, nem arról beszéltem". Szóval, igazam van, vagy igazam van? BÁRKI tud találni olyan új Star Wars produktumot, ami tetszik neki? Igen! 2012 előtt tudott? Nem, mert csak a TCW volt és semmi más.

"Ezek a becslések önkényesek, és attól még hogy vannak benne számok, nem lesz hiteles. A következtetések ugyanis csak a te véleményedet tükrözik és nem a valóságot, ami ennél sokkal bonyolultabb és árnyaltabb..."

Jaj ugyan már... számos nagy franchise van, ami az előzetes várakozások ellenére betlizett. Ha TLJ elérte volna, hogy a nézők jó nagy részét ne érdekelje a befejezés, akkor nem mennének el a TROS-ra. Ez a napnál is világosabb. Legfeljebb csak akkor mennének el, ha azt mondanák, hogy tényleg jó.

"Kétlem, hogy egy alapból lábjegyzet résznek könnyű lenne olyan marketinget csinálni, ami elhiteti az ellenkezőjét."

Ebben igazad van. De egy decemberi premier és egy jobb marketing mégiscsak több átlagnézőt vonzott volna be. Ez egy könnyed kalandfilm, egy családi mozi, ami karácsonykor kaszált volna. Ha nem is annyit mint a RO, de úgy 800-900 millió kinézett volna.

"Amúgy a Zsivány hatalmas siker volt és az is "csak" lábjegyzet résznek volt szánva..."

A Zsivány Egyes minden, csak nem lábjegyzet. Egyrészt megmagyarázta az Új remény majdnem 40 éves plothole-ját (miért van a Halálcsillagon egy lyuk, amin keresztül ilyen könnyen elpusztítható), másrészt ezek az események kulcsfontosságúak a galaxis történelmében. Ezzel szemben a Solo film története kizárólag csak Han Solo életében fontos, egyébként totál mellékes dolog a nagy egészt illetően.

"Ez megint nem több spekulációnál, amit nem tudok komolyan venni"

A te állításod is spekuláció. Egyébként ha a valóság, KK azt mondta, "megpróbáltunk egy évben több filmet csinálni, és láttuk, hogy ez nem működik, ezért innentől kezdve nagyobb szünetekkel jönnek a filmek". Ez egy az egyben rossz következtetés, mert mint a RO példája mutatja, az évi 1 film tökéletes volt. Felesleges visszaállni a 2 éves tempóra.

"Nevezd ahogy akarod, a lényeg, hogy megválnak tőle"

Persze itt megint negligáltad amit előtte mondtam. De akkor mégegyszer: szó nincs KK távozásáról! KK maradni fog.

"Vagy itt is kitalálnak valamit, mint Dumb és Dumbernél a Netflixes ajánlatot"

Spekuláció. A hivatalos álláspont még mindig az, hogy el fog készülni.

"hiszen ott készíti az új filmjét, amire minden bizonnyal van ideje BŐVEN az SW trilógia készítése mellett........"

RJ új SW filmje leghamarabb 2024-ben fog érkezni, szóval ja, van neki BŐVEN ideje.

2019. nov. 26. 12:18
 19/19 Tislerics Máté ***** válasza:
93%

Félreértetted, amiket írtam. Egy szóval sem mondtam, hogy a Disney féle szórakoztatóipari termékek mindegyike! alulmúlja a megszokott színvonalat. Csak arra próbáltam utalni, hogy attól még hogy sok cuccot nyomat a Dinsey nem lesznek jók is azok! Ennyi lett volna, de te bemagyaráztad, hogy az összes Disney SW terméket silánynak gondolom.

Semmi gond, van ilyen.. Néha én is benézem amiket írsz.

pl.: ,,- a szerződése 2021-ig szól, ha csak szimplán nem hosszabbítják meg, az nem "kirúgás"" Ezt pl. totál félreértettem, és rosszul is reagáltam rá.

Az is vicces, hogy itt vitázgatunk, hogy kit küldenek el meg kit nem! Nem látunk rá ezekre a történésekre. KK-nek vagy meghosszabbítják a szerződését, vagy nem! RJ trilógiájával is ez a helyzet. Amíg nem kapunk róla egy bejelentő offical trailert, addig simán elkaszálhatják bármikor a projektjét vagy átadhatják másnak (a trilógia készítése alatt is). Ezekkel a kirúgásokkal nagyon óvatosan kell bánnia a Dinseynek mert itt emberek karrierjével játszanak. Dumb és Dambert is tudjuk hogy miért rúgták ki, mégis kitaláltak valami Netflixes "be telt a naptár" kamudumát.

Az már csak a saját véleményünk, hogy maradnak-e vagy sem. Szerintem mind a kettőt ki fogják vágni valami ostoba indokkal. Szerinted meg minden rendben és továbbra is maradnak... ennyi...

Maga a vitánk is értelmetlen, mert én nem tudom elfogadni, hogy a TLJ egy jó SW film, Akár hogy is érvelsz mellette. Jössz a díjjakkal meg hogy a régiek is ilyen sz@rok voltak. És te se tudod elfogadni, hogy a TLJ az egyik, ha nem a legmegosztóbb SW film. Még mindig azt hiszed, hogy csak 1 hangos kisebbséget képviselek ezzel a véleményemmel. Holott a napnál is világosabb, hogy a TLJ megítélése erősen változó orosz trollok ide vagy oda...

Nincs olyan épeszű újságíró a világon, aki azt állítaná, hogy a TLJ-t csak egy hangos kisebbség teszi az egyik legmegosztóbb SW filmé! Ez konkrétan egy ócska összeesküvéselmélet. Én is elfogadom, hogy a kritikusok imádták a TLJ-t meg csomó díjat kapott! Nem mondom azt, hogy megbundázták a díjakat, meg orosz trollok voltak a kritikusok! Mert elutasítom azt a hozzáállást, hogy ami tetszik azt tényként kezelem, ami meg nem, arra ráfogom hogy orosz trollok.

,,Ha TLJ elérte volna, hogy a nézők jó nagy részét ne érdekelje a befejezés, akkor nem mennének el a TROS-ra."

Ez is mi már? Milyen érvelés ez? A Sithek bosszúját is mindenki megnézte anno, annak ellenére, hogy a Klónok támadása már akkor is egy igencsak megosztó!!! film volt. A röhejes szerelmi szállal, Anakin picsogásaival, Yoda pattogásával... Most őszintén: volt ember, aki ezek miatt nem ment el a Sithek bosszújára, ahol kiderül hogy válik Anakin Véderré?! ...

2019. nov. 27. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!