Melyik ez a gyilkosságos film?
Régebbi, talán '80-as, '90-es évek, valószínűleg tévéfilm volt.
Tartalom spoileresen:
Egy étteremben, ahol táncolni is lehet, vacsorázik egy társaság, egy idősebb férfi a pezsgős koccintás után holtan esik össze, ciánnal mérgezték meg. Sokáig tévútra is vezeti a nyomozást, mivel nem ő volt a célpont, csak leesett egy nő táskája, s a pincér eggyel arrébb teszi vissza, így mindenki eggyel arrébb is ül, mert a nőhöz igazodnak.
A valódi célpont egy lány volt, aki sok pénzt örökölt. Ha ő meghalna, akkor nagynénire szállna, aki nyilván simán adna belőle a fiának, ezért a fiú volt a gyilkos. Ott volt az étteremben, pincérnek álcázta magát, úgy öntött a pezsgőspohárba ciánt. A nagynéni nem volt benne, ő is meglepődik, a lány nála lakik.
Volt egy második gyilkossági kísérlet is, akkor a gázt nyitotta meg a kandallóban, s oda fektette a lányt; de még időben megtalálják.
A nyomozó demonstrálja is az elméletét, meghív két férfit, aztán amikor felállnak a kerti asztaltól, kicseréli a csészét és a hamutartót, ezért másképp ülnek vissza.
Egy étteremben, ahol táncolni is lehet,
akkor az már nem is étterem, nem?
Vártam, hátha tudja esetleg valaki a választ, mert tetszett a leírás eleje alapján. Nem akartam tovább olvasni, hogy ne spoilerezzem le magamnak, ha esetleg megnézem majd.
Tehát, ha esetleg eszedbe jut a címe, akkor kérlek írd majd itt meg, engem is érdekelne!
Jól emlékeztem, hogy Agatha Christie regényéből készült, csak megzavart, hogy ez egy novella újrafeldolgozása, azt hittem, hogy a regényben a Poirot-s történet szerepel.
Bár nem ez az első újrahasznosítása Christie-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!