Jó tanácsok DVD és Blu-ray gyűjtéshez?
Nagyon gondolkodom egy gyűjtemény felállításán, de a ritkább filmek érdekelnek, olyan rendezők alkotásai, mint Ingmar Bergman, Federico Fellini, Luis Buñuel, Fritz Lang, Andrei Tarkovsky, Akira Kurosawa vagy David Lynch. Az ő alkotásaik elég ritkán kerülnek kiadásra, és gyakran régió korlátba ütközök, megtaláltam a Criterion Collection céget, ami látszólag nagyon igényes kiadásokat készít, de csak kevés érhető el európai régiókban (DVD 2, Blu-ray B), találtam a BFI nevű oldalt és az Eureka Masters of Cinema kollekcióját, amelyek szintén jók, de nem fednek le mindent, ami érdekel. eBay esetén félek, hogy bootleg lesz, amit küldenek, bár nem tudom ez mennyire gyakori.
Szóval érdekelne olyan kiadó, amely hasonló legendás rendezők alkotásaira, akár újabb művészfilmekre specializálódott és az Európai piacra is készítenek nagyobb számban kiadásokat. (Akár magyar kiadások is érdekelnek)
Továbbá, érdekelne, hogy milyen régió független Blu-ray lejátszót ajánlanátok?
Bármilyen egyéb tippet meghallgatok, eddig mindez teljesen kimaradt az életemből, de most egy kisebb gyűjteményre vágyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!