Hogyhogy a Barátok közt nincs évadokra osztva, hanem folyamatosan vetítik? Min múlik ez? Más sorozatok meg évadokra vannak osztva.
Azért, mert a barátok közt egy olcsó, stúdióban felvehető szappanopera. Ott van az állandó stúdióban azaz 5-10 díszlet, amiben a jelenetek 90+ %-a játszódik. A szereplők nap elején elolvassák a forgatókönyvüket, és kb egy átolvasás után fel is veszik a jeleneteket, és csak komolyabb bakik esetén forgatják újra azokat. Így könnyű legyártani azt a napi kétszer húsz percnyi sorozat részt.
Ha a sorozathoz ki kell vonulni külső forgatási helyszínekre, az sokkal problémásabb, nem véletlenül játszódik a legtöbb ilyen olcsó sorozat 1-2 állandó díszletben, de a kulcs szó a minőség, egy Barátok köztnél nincs pontos szövege a színészeknek, amit a forgatáson el kell játszaniuk, kb a fele sima improvizálás.
Semelyik országban semmilyen jogszabály nincs rá, hogy milyen beosztással csinálnak egy sorozatot, ahogy a készítők jónak látják!
Miért, például a Medicopter milyen? Elvileg 7 évad készült belőle, de úgy, hogy közben az egész sorozat mindössze 83 részből áll, abból akkor hogyan lehet érzékelni az évadokat? Sehogy, folyamatosan levetítik, aztán mindig újrakezdik előről!
Meg a szappanoperák sincsenek évadokra osztva, legyártanak belőlük xy részt, és annyi!
NAPI SOROZAT!!! Nem érted mit jelent?
A szökés nem az. Ne hasonlítsd már össze. A szökés kb 80 részből áll, míg a Barátok köztből lement már 5-6 ezer. Érted??
#4-es vagyok.
5-6 ezer? Én valamiért már vagy 2 éve nem nézem a Barátok köztöt, de akkor járt már inkább 6-7 ezer körül, most pedig ahogy megnéztem az online távéújságot, már 9600 körül jár, nagyon közelít a 10 ezerhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!