Holt költők társasága c. film kiskamaszoknak való?
Sziasztok,
Szerintetek 12-13 évesekkel érdemes lehet megnézni ezt a filmet? Lányokról van szó. A végén ugyebár öngyilkos lesz az egyik fiú, ez lehet, hogy elég megrázó egy 12 évesnek. Emiatt gondolodom rajta, hogy várjunk-e még vele
Gyerekkorom legmeghatározóbb filmje volt a HKT.
Általánosba jártam, és nem volt megrázó, sokkal inkább elgondolkodtató.
A hullát nem mutatják, a tanulság így is átjön.
Ha megfogja őket a film, a tényleges mondanivalót úgyis csak később tudják magukévá tenni.
13 évesen még nem kiforrott személyiség az ember, de ezzel is segíthetsz nekik megtalálni önmagukat.
12-13 évesen talán épp a legjobbkor nézetnéd meg velük.
Ugye a film arról szól, hogy az egyik srác kénytelen azt tanulni, amit az apja elvár tőle, pedig ő egész mást akar csinálni az életben.
A film rámutat, hogy ha nem azt csinálod, akkor nem leszel boldog. A lányaid lassan pályaválasztás elé kerülnek, talán elgondolkodtatja őket egy kicsit, hogy mi is a fontos az életben. Szeresd azt, amit csinálsz, különben egész életedben szenvedni fogsz, és ha utálod a munkád, sosem leszel igazán boldog.
Persze ha gimibe készülnek, akkor ennyire nem kell komolyan venni a dolgot, de ha egyikőjük szakács akar lenni, és azt erőlteted évek óta, hogy varrónő legyen, akkor pont nektek szól.
Mondjuk én 12 évesen mindenáron pszichológus akartam lenni, ma meg kirohannék a világból, ha emberekkel kéne foglalkoznom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!