Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Holt költők társasága c. film...

Holt költők társasága c. film kiskamaszoknak való?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Szerintetek 12-13 évesekkel érdemes lehet megnézni ezt a filmet? Lányokról van szó. A végén ugyebár öngyilkos lesz az egyik fiú, ez lehet, hogy elég megrázó egy 12 évesnek. Emiatt gondolodom rajta, hogy várjunk-e még vele

2019. okt. 18. 13:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egy ilyen korú lány már helyén tudja kezelni a filmben látott drámai jeleneteket,legyen az akár öngyilkosság. ráadásul a film egy igazi remekmű a maga nemében oltári jó színészi alakításokkal. ha ez számít valamit én az unokaöcsémmel néztem meg az Állj mellém c.filmet amit nektek is ajánlok. az öcsi kb annyi idős volt mikor néztük,mint az általad említett lány. a lényeg szerintem nézhető egy ilyen korú gyereknek a film,kb én is ennyi idős voltam mikor először láttam.
2019. okt. 18. 19:29
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkorom legmeghatározóbb filmje volt a HKT.

Általánosba jártam, és nem volt megrázó, sokkal inkább elgondolkodtató.

A hullát nem mutatják, a tanulság így is átjön.

Ha megfogja őket a film, a tényleges mondanivalót úgyis csak később tudják magukévá tenni.

13 évesen még nem kiforrott személyiség az ember, de ezzel is segíthetsz nekik megtalálni önmagukat.

12-13 évesen talán épp a legjobbkor nézetnéd meg velük.

Ugye a film arról szól, hogy az egyik srác kénytelen azt tanulni, amit az apja elvár tőle, pedig ő egész mást akar csinálni az életben.

A film rámutat, hogy ha nem azt csinálod, akkor nem leszel boldog. A lányaid lassan pályaválasztás elé kerülnek, talán elgondolkodtatja őket egy kicsit, hogy mi is a fontos az életben. Szeresd azt, amit csinálsz, különben egész életedben szenvedni fogsz, és ha utálod a munkád, sosem leszel igazán boldog.

Persze ha gimibe készülnek, akkor ennyire nem kell komolyan venni a dolgot, de ha egyikőjük szakács akar lenni, és azt erőlteted évek óta, hogy varrónő legyen, akkor pont nektek szól.

Mondjuk én 12 évesen mindenáron pszichológus akartam lenni, ma meg kirohannék a világból, ha emberekkel kéne foglalkoznom. :D

2019. nov. 25. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!