Kinek mi a kedvenc horrorfilm szörny típusa?
A) Szellemek és démonok
B) Vámpírok és vérfarkasok
C) Zombik és más élőhalott lények
D) Idegen életformák
E) Robotok és egyéb ember alkotta gépek (pl. androidok)
F) Óriásszörnyek
G) Mentálisan beteg emberek (pl. sorozatgyilkosok)
H) Mutánsok
Esetleg bármi más, ami itt kimaradt. Akár többet is választhattok.
#1 A Psycho és az első Halloween kifejezetten jó filmek, szerintem kifejezetten hatásos lehet egy mentálisan beteg embert használni, mint szörnyet, lévén itt érezhető, hogy akár a valóságban is megtörténhet.
Egyébként ment a zöld. Egyébként a boszorkányokat, varázslókat és a szektákat kifelejtettem, pedig 2 kedvenc horrorfilmem is boszorkányos témán alspszik a Rosemary's Baby és a Suspiria.
A szellemes/démonos horrorok nagyon be tudják indítani a fantáziámat. Az első ilyen témájú film amit még gyerekkén megnéztem az a Kőr volt, és már-már nosztalgikus élmény újranézni. :D
Egyébként a vámpíros/vérfarkasos filmekben is lenne lehetőség, de az Alkonyatos bohóckodás eléggé elvette tőlük a kedvem.
A szellemes, démonos filmek szerint a leggagyibbak. Amiket csinálnak, azok már csak béna jumpscare videók. A régebbiek között még vannak érdekesek, mint pl. A ház hideg szíve.
Habár ez elmondható majdnem az összes itt felsorolt szörnyről sajnos, hogy ma már mindből bohócot csinálnak.
Vámpírosban szerintem a 92-es Dracula nagyon jó és a 30 days of night. Az Alkonyat nem hiszem, hogy horrornak számít, mert egy paranormális románc, a maga műfajában a mai darabokhoz viszonyítva mestermű.
Pár éve a tengeri szörnyek és a mentálisan beteg emberek horrorjai voltak a kedvenceim. Ez a két típus volt hatással rám a legjobban. Sikoly filmek, Halloween, Cloverfield, stb...
Őszintén ma már nem merek nagyon új filmeket nézni, mert annyit csalódtam bennük, hogy feladtam a filmezést.
#5 Régi filmből viszont van rengeteg jó, Drakulának is tucatnyi adaptációja van, a 20-as évektől kezdődően. Én is nagyrészt régi filmeket nézem, jobban szeretem azokat, imádom a praktikus effekteket, a valódi helyszíneket, díszleteket, jobban, mint a számítógép generálta látványt (persze utóbbit is lehet ügyesen használni, de amikor domináns, azt ki nem állhatom).
Egyébként én az óriásszörnyeket kedvelem a legkevésbé, illetve a szellemeknek sem vagyok nagy rajongója, de egyik fent írttól sem zárkózom el.
Ha csak a horror filmeket vesszük, akkor azokat démonokkal jobban szeretem.
De az örök best of nekem mindig a:
D) Idegen életformák :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!