Mit gondoltok a mai dvd kiadványokról?
Komoly gyűjtő vagyok már 2010 óta! Szerencsére 2016-ban ráakadtam egy magyar webáruházra, ahol olyan kiadványokat tudtam bezsebelni bontatlanul, mint a Legendák Klubja sorozatból a T2 vagy a Cliffhanger, vagy a Rambo 2. Illetve a régi feliratos Kommandót, Ragadozót, és még sorolhatnám hogy milyen gyöngyszemeket fillérekért! Csak én látom úgy, hogy 2012 óta nem igazán adtak ki normális kiadványokat? Épp ma nézegettem hogy a régi universal kiadások a 2000-es évek elejéről pl milyenek voltak.. Gyönyörű borító, belső kép, jelentvalasztó lista belül, és konkrétan több órányi extra.. Ma meg az összes kiadás vérszegény és ronda szinte. 1 lemez, belső kép ritkán, és talán 1 extra. Ja és nem is beszélve a 2012 óta bevezetett korhatár dizájnról.. Előkapartam pl a feliratos Gladiator dvd-met (2lemezes), és ugyan ott mondjuk belső kép pont nemvolt de helyette egy gyönyörű kis füzet, rajta a jelenet lista és két oldalnyi érdekesség pl.
Vagy az LK T2 kiadvány is. Gyönyörű dombornyomott tokkal, és benne egy minimum 20 oldalas kiskönyvel. Meg ilyenek de sorolhatnám. 1000 évig. Mikor egy mai dvd-t a kezembe veszek, akkor valami új,modern, gagyi érzés fog el és vissza is teszem.. Ti hogyan vagytok ezzel gyűjtők?
Sry a béna fogalmazásért, remélem azért lejott, amit akarok mondani..
"Mert a DVD technológia már lejárt lemez, akárcsak a fehér spinterek." :)
Amúgy én is gyüjtő vagyok, nagyjából 15 éve. Ma már ritkán vásárlok DVD-t, mert ami kell, az szinte mind megvan. Időnként azért szétnézek a Media Marktban, mert mindig akadnak az általam nagyon kedvelt '80-as, '90-es évekből származó, de korábban még ki nem adott filmek (pl. a Kedvencek Temetője). Lehet, hogy kevesebb az extra és egyszerűbb a csomagolás, de legalább jóval olcsóbbak is. 2005 körül még gyakran vettem 4-5 ezerért is egyetlen filmet, ma már szinte csak 1000 ft-osokat veszek (kivéve az újdonságokat, de azok is max. 3 ezerbe kerülnek).
Ebben eggyetértek, 2001-ben emlékszek, hogy a feliratos Két tűz közöttet 6450ft ért vettem pl :D
Hát igen más világ volt! De szebb kiadványok az tuti fix.
Egy elavult technológiáról beszélünk azért... A mai DVD-k már csak arra jók, hogy a releaserek leszedhessék az 5.1 szinkront róla. Azt ráillesztik az originál 1080p változatra, és máris kész magyar fullhd változat, szedheted torrentről...
Szóval már az csoda, hogy kiadják őket (de gondolom erre kötelezve vannak jogilag, szóval ha már moziban le akarják adni, akkor így is ki kell adniuk. Mert más értelmét nem látom a dolognak, tényleg csak a hozzád hasonló gyűjtők vesznek már ilyet). És akkor ugye a HD változat ott van Blu-rayen, mert minek nézné az ember a homályos DVD-t a 4K TV-jén... de már ez sem érdekel sok embert (torrent miatt nem is érdekelt sokat itthon...), hiszen törnek előre az online streamek. HBO GO és Netflix egyre több és több magyar tartalmat rak fel... lassan meg is éri előfizetni rájuk, ezek szépen kinyírják a fizikai formátumokat. Külföldön jó gyorsan (sztem usában/nyugaton már jónéhány éve így van... nem véletlenül van az összes tv távirányítóján rajta a netflix és amazon gomb). Nálunk szinkronhoz szokottaknál kicsit lassabban megy ez.
Szóval a lényeg az, hogy a DVD-k piaca, meg úgy általában a fizikai formátumok piaca Magyarországon különösképpen nem létezik... ennek megfelelően a minimum minimumát hozzák a kiadók (feltételezem kötelezettségek miatt, de erről nem tudok, ezt csak a józan paraszti eszem mondatja velem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!