Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért hívják rozsomáknak?

Miért hívják rozsomáknak?

Figyelt kérdés

Nemrég észrevettem, hogy a X-men-ből ismert Farkast (Wolverine) Roszomáknak is hívják.

Honnan jött ez a név?

Az összes filmben Farkasnak hívják.

2019. szept. 27. 19:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Az eredeti, angol neve Wolverine, ami szó szerint Rozsomákot jelent. Aki jobban ismeri a karaktert, minthogy látta a filmeket, az Rozsomáknak hívja.

A Farkas egy ostoba félrefordítás.

2019. szept. 27. 19:46
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
a rozsomák a magyar füleknek kissé idegen,ezért a hangzatosabb farkas név.
2019. szept. 27. 20:04
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Mindenhol rozsomáknak hívják, mert az. Csak a magyar fordítók annyira bénák, hogy farkasnak nevezték el, pedig semmi-de semmi köze hozzá.
2019. szept. 27. 20:10
 4/11 anonim ***** válasza:
2019. szept. 27. 20:10
 5/11 A kérdező kommentje:

Kössz a válaszokat!

Igazad van mikike777 a Farkas tényleg jobban hangzik és én nemrég azt se tudtam mi az a rozsomák, de rákerestem Google-ön.

2019. szept. 27. 20:39
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

A Farkas és egyéb nevek, amiket a filmekben használnak, a 90-es meg kora 2000-es évekbeli rajzfilmek szinkronjaiból származnak. Azoknak a magyar fordítói nem néztek utána a képregényben használt fordításoknak, így lett Rozsomákból Farkas vagy mondjuk Fátum Doktorból (Dr. Doom) Diadal Doktor. Aztán amikor az X-Men filmeket fordították, azokban is ezeket a neveket használták, nem a képregényeseket.

Az egyik Pókemberes rajzfilm szinkronjában Wolverine-t Pézsmapatkánynak is hívták, és szerintem örülhetünk, hogy a filmek fordítója nem azt nézte meg. Egyébként más országokban is összevissza nevezték a képregényszereplőket, a latin-amerikai térségben Wolverine-nek például három neve is van, Gepárd (Guepardo), Torkosborz (Glotón) és Dinamikus Tű (Aguja Dinámica).

2019. szept. 27. 20:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Torkosborz az nem a rozsomák másik neve?
2019. szept. 27. 21:43
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
De az, csak idétlenül hangzik és nem passzol valami jól a szereplőhöz. Angolul is ezért nevezték Wolverine-nek és nem Glutton-nak, mert a régi néphagyomány szerint a torkosborz/glutton/gulon szavak a telhetetlen éhség és zabálás szinonimái.
2019. szept. 27. 22:28
 9/11 anonim ***** válasza:
86%

"Honnan jött ez a név?"

Leírtad angolul is a nevét, de nem tűnt fel, hogy az nem farkast jelent?

A filmes fordítók úgy gondolták, hogy jobban tisztában vannak vele a magyarok, hogy mi a farkas, mint a rozsomák, szóval átnevezték. Engem zavar a farkas, de még mindig jobb, mint a "pézsmapatkány" aminek az egyik rajzfilmben fordították és egyébként megint csak egy másik állat.

2019. szept. 29. 03:07
 10/11 anonim ***** válasza:
86%

Farkas: csapatban vadászik, hátulról támad, nem megy neki nagyobb ellenfélnek, józanul mérlegeli az erejét. Amelyik farkas megsérül, azt a többi szétmarja, kicsinálja, vagy kitaszítják a falkából.

Rozsomák: a harapása olyan erős, mint az oroszláné: lazán ketté roppant bármilyen erős csontot. Egyedül vadászik. Nekimegy a medvének is, ami nála 30x nagyobb. Gyors. Mindenevő. Nagyon jó az immunrendszere és önregenerálódó képessége is van.

Ezért hatalmas ostobaság a két állatnak a jellemzőit felcserélni, mert azon kívül, hogy négylábú, ragadozó emlős és bírja a hideget, nincs közös vonásuk.

2019. szept. 29. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!