Mi a kedvenc időutazós filmed? És miért?
Magaságos egek!
:D
Én se tudok mást mondani, Vissza a jövőbe-trilógia!
Egy örök klasszikus, és nem véletlenül, mert tényleg nagyon jó film(ek)! Egyrészt szép és hangulatos helyeken játszódik bármely korszakban, másrészt pedig sok izgalmas jelenet van benne, a humor már csak hab a tortán! Témától függetlenül rajta van a kedvenc filmjeim listáján! :)
Nekem is a Vissza a jövőbe a kedvencem a témában, leginkább az első két rész. Ugyanakkor nem sokkal marad le az Interstellar vagy a Planet of the Apes (1968), de az első két Terminator film is tetszett, és számomra az Edge of Tomorrow is ide sorolható.
Gyerekként Az időgép c. filmet is kedveltem, a 2002-est, állítólag az 1960-as jobb, de az kimaradt.
Új kedvenc pedig ez a rövidfilm lett a témában:
Továbbá tervben van a 12 Monkeys, mert sok jót hallottam róla.
Nekem több kedvencem is van.
És valóban az egyik legnagyobbak között van a vissza a jövőbe, amit annó másolt kazettán láttam németül, amikor még nem is ismertem azt a nyelvet és még úgy is tetszett! Korát megelőző és mondhatni, időtlen alkotás.
Ha lenne egy DeLorean, vezetném, de csak időről időre.
Számomra dobogós helyezést ért el:
12 majom.
Szépen ábrázolja, hogy az emberek nem gondolkodnak még tudós szinten sem tovább annál a pontnál, amit egy marketing mond nekik. A megerősítés tévedési hibáját követik el. Miközben a saját meggyőződésük vezérli őket. Ebből születik az a végtelen ciklus, amibe a végén bele lehet örülni. Ezt még ügyesebben dolgozza fel az időbűnök. Ott jobb a dolog pszichológiája, de abban sokkal kevesebbet utazik az időben a szereplő.
És ha szigorúan nem ragaszkodom az
Idétlen időkig. Végtelenül kedves, több oldalát megvilágítja a dolognak. Miután eljut a szereplő arra a pontra, megérti a következményeket, elkezd álom szerűvé válni, ami emberivé teszi az embertelenségben számunkra. Ügyesen játszik ezzel és a hullámvölgyekkel az író, egyre jobban kibontakoznak a lehetőségek. Több klimax is van a filmben, ami drámai szempontból is ad értéket neki. Miközben végig vicces, izgalmas, jók a színészek, jó a szinkron :)
Bár ez is inkább alternatív valóságként értelmezhető, ahogy a "Coherence", vagy a "Butterfly effect".
Valódi idő utazós harmadik a Predestinations. Az összetett story, az végig figyelmet megfogó rendezés, a hiteles színészi játékok, a korhű jelmezek és helyszíneken túl van csattanója a filmnek és több dimenzióbam mozog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!