Jó lenne ez az ötlet magyar thiller/horrornak?
A címe "Busó" lenne.
A lényeg persze nagyon okos, busójelmezbe öltözött figura(figurák) gyilkolnak Mohácson és környékén. A rendőrség nyomoz, próbálja elkapni a tetteseket de egyre bonyolultabb lesz az ügy és/vagy kicsúszik mindig a kezeik közül mikor elkapnák stb.
Persze a csúcsjelenet a busójárás közbeni gyilkolászás lenne (pl. még a néző se tudná melyik maszkos ölt): nagy keveredés, kamera összevissza mozog a tömegben, sejtelmes maszkok, megvillanó késpengék, aztán akciójelenet, több maszkos kergetése szűk sikátorokban :D lakóházba bejut az emeletre a gyilkos, megy fel a nyikorgó lêpcsőn az emeletre...
aztán a végén nem derülne ki hogy ki a gyilkos hogy legyen "Busó 2"
:D
amolyan Sikoly magyar módra
(jaaaa, erről jut eszembe, mi a neve a magyar kórházhorrornak? ... Sipoly ) :D
Ha az embereknek még nem volt elég indoka gyűlölni a busókat, akkor most lesz. :D
Jó ötlet szerintem is. Ha thriller, akkor érdemes a nyomozásra összpontosítani, ha horror, akkor szerintem inkább az áldozatokra.
Az összevissza mozgó kamera nem tudom mennyire jó ötlet. Ezt azért annyira nem szokták szeretni.
Ha már Sikoly, a film a horrorfilmek paródiája, de ugyanakkor tisztelgés is nekik. Ha horror, akkor a szereplők lehetnének az amerikai horrorfilmek klisékaraktereinek magyar verziói. Ugyanazok és mégsem, mert vannak magyar jellegzetességeik.
Nem rossz gondolat, de folytatása ne legyen.
Az mindig sokkal ijesztőbb, ha nem tudni, hogy ki a gyilkos, hiszen el tud vegyülni, erre pedig egy busójárás tökéletes alkalom, ahol eleve kicsit rémisztőek a busók.
Az egy váratlan vég lenne, ha nem derülne ki a gyilkos kiléte, és sokkal nagyobbat ütne, ha nem lenne folytatása.
Ha lenne erről egy film, szerintem én megnézném.
:D
köszi.
lehet hogy ki kéne dolgoznom jobban és házalnom vele :P
Eskü tetszik
Ha filmproducer lennék megcsinálnám, ha néző lennék tuti megnézném :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!