Hol voltak a Ren-lovagok a 8. epizódban?
A prequel utálat 2007-2008 tájékán kezdődött, amikor valaki írt róla egy totálisan lehúzó kritikát (az utálói a mai napig azokat az érveket hangoztatják a film ellen, annak ellenére hogy a nagy részük amúgy hülyeség - nézd meg Szirmai videóit, ő is ugyanezeket koppintotta le, kb. kritikusi karrierjének a mélypontja a PT-t lehúzó videósorozata).
Kezdetben ugyan vegyes fogadtatása volt, de az inkább pozitív felé hajlott
Egy filmnek 2 objektív mércéje van, már ami a közönségnek való megfelelést illeti. A CinemaScore és a box office. A TLJ és a TFA is mindkettőben megfelelt.
Ez érdekes. Ettől függetlenül a TLJ megítélése nem egy "hangos kisebbség" miatt olyan, amilyen (ide akarsz kilyukadni megint :), a Prequel esetében sem
Btw azt se tudom hogy jutottatok már el eddig az eredeti kérdéstől
,,de a TFA premierjén is hasonló volt, videók is vannak róla :)"
Igen! Mert egy két betépett fanatikus SW rajongó elordibálta magát a premieren... Az új reménynél valamivel nagyobb volt a katarzis, mivel még soha senki még hasonlót sem látott... Ott azért sikítottak, mert valami forradalmit, valami korszakalkotót tapasztaltak. A TLJ egy tök átlagos űrfantasy, ami ráadásul a jól bevált 40 éves SW receptre épít. :)
,,Hát ha a Box Office Inflation Adjusted bevételeit nézzük, akkor az első helyezett az Elfújta a szél, ami cirka 38 évvel a az Új remény előtt jelent meg :) Inkább az a világ első kasszasikere, nemde?"
NEM! mert nem számoltad bele a termék és játékeladásokból felhalmozódó milliárdokat... :) Megnézted azt is hogy mennyi Elfújta a szél-es játékfigurát adtak el? :) Amúgy miért nem a TLJ van a második helyen? Szerinted az is legalább annyira jó... Érdekes... :)
,,Ahham, biztos ezért kapott a CinemaScore-on A-t :D"
Nem! azért mentek ki, mert fos lett a film... kérdezd meg őket. :)
#8! A filmes látvány fejlődése nem állt meg! És nem is fog megállni soha, amíg lesz mozi... Az SW paradigmaváltás volt. Addig senki sem gondolta, hogy ilyen látványos is lehet egy film. Felnyitotta a vizuális effektekkel foglalkozó emberek szemét! Ez leginkább annak volt köszönhető hogy Lucas nagyon tehetséges fiatalokat bízott meg a setting kialakítására. Még Spilberget is lenyűgözte, amit lát... Ezek a pillanatok ritkák a filmtörténelemben, de megtörténnek és meg is fognak történni... Semmi sem indokolja ennek a fejlődésnek a megállását. A mai effektek közel sem tökéletesek. Leginkább fantáziátlannak gondolom őket. Kellenek a tehetséges fiatalok, akik mernek nagyot álmodni és valóban le akarják nyűgözni a nézőket...
Amúgy a 2001 Űrodüsszeia is ilyen volt csak az nem 77-ben hanem 68-ban volt... Vagy a Mátrix... Szóval vannak itt azért még lehetőségek bőven... A mátrix már 20 éves. Szóval időszerű lenne megint egy ilyen nagy dobás megjelenése...
A Half Life 2-vel is hasonló a helyzet. Ezzel a játékkal mutatták be a saját fejlesztésű Source motort! azóta is készülnek ezzel a motorral játékok. Annyira zseniális lett... A HL3-nak is ilyennek kéne lennie. Ami prezentál egy valóban forradalmi videojáték motort. Pl.: Egy olyan motor, ami valós időben rendereli a tájat... Van ilyen, csak még nagyon gagyi... De nézzük majd meg 20 év múlva:
"Igen! Mert egy két betépett fanatikus SW rajongó elordibálta magát a premieren..."
Egy-kettő... aha... az a baj veled Tislerics, hogy tényeket hagysz figyelmen kívül, és csak fújod a saját hülyeséged...
https://www.youtube.com/watch?v=h6vfEq-UkrY
https://www.youtube.com/watch?v=JiGDNvKOkDU
https://www.youtube.com/watch?v=38W7feimIAI
"A TLJ egy tök átlagos űrfantasy, ami ráadásul a jól bevált 40 éves SW receptre épít"
Itt szerintem TFA-t akartál írni :)
"NEM! mert nem számoltad bele a termék és játékeladásokból felhalmozódó milliárdokat..."
Ez jogos! :) Mondjuk a film bevételeihez nem szokták hozzácsapni a merchandise termékek eladását. Például amikor a Solo-t kijelentetted buktának te sem számoltad hozzá, se a BD-eladásokat, se merchandise-t ;) érzed az ellentmondást? :)
"Amúgy miért nem a TLJ van a második helyen?"
Ennek a kérdésnek pedig semmi értelme, a vitánkhoz sincsen köze :) Én is kérdezhetném, hogy miért nem az általad legjobbnak tartott Birodalom visszavág van a második helyen?
"Szerinted az is legalább annyira jó"
Én ilyet emlékeim szerint sosem mondtam...
"Nem! azért mentek ki, mert fos lett a film... kérdezd meg őket"
Személyesen senkit nem ismerek, aki kiment volna. Néhány fórumon láttam pár ilyen embert, nagyjából 10-et. Kérdezni pedig nem kérdeztem semmit se tőlük, mert minősíthetetlen stílusban lökték a bizonyítható hülyeségeiket (van különbség aközött, hogy valakinek rossz a véleménye a filmről, meg aközött, hogy csak szimplán hülyeségeket beszél) Amikor kizárólag a filmről beszélsz, akkor szerencsére te az első csoportba tartozol, de amikor elkezded bizonygatni, mennyire utálja mindenki a TLJ-t, meg hogy a TLJ miatt meghalt a Star Wars, az nevetséges, és bizonyíthatóan nem igaz :)
"Semmi sem indokolja ennek a fejlődésnek a megállását. A mai effektek közel sem tökéletesek. Leginkább fantáziátlannak gondolom őket. Kellenek a tehetséges fiatalok, akik mernek nagyot álmodni és valóban le akarják nyűgözni a nézőket..."
Akár tetszik neked, akár nem, ennyit tud a technológia jelenleg. A SW filmek látványa az ILM-nek köszönhetően ma a vizuális effektek csúcsa.
De egyébként napjainkban is vannak apróbb újítások. Például Tarkin szerepeltetése a Rogue One-ban nálam instant Oscar-díj, mint legjobb vizuális effekt. Tudom, hogy próbálkoztak ilyennek korábban, de ilyen jól még senkinek sem sikerült. Valamint Leia szerepeltetése a közelgő filmben is érdekes kísérlet lesz. Korábban Paul Walkerrel csináltak ilyet, de úgy hallottam, ott elég felemás lett a végeredmény (Halálos iramban-t nem láttam)
"Szóval időszerű lenne megint egy ilyen nagy dobás megjelenése..."
Azóta volt egy Avatar is, ami "úttörőnek" számít a 3D-technológiában például.
16: ezt tudod bizonyítani? Mindenkitől ezt a baromságot hallom folyton, de hol mond ellent a 8. rész a 7.-nek, ezt magyarázza el valaki?
Ott, hogy meghalt a magasságos Snoke? Azt tudtad, hogy sokáig Abramsék se a kinézetét, se a nemét nem döntötték el? (igen, volt olyan forgatókönyv változat, ahol gyíkember volt, meg olyan is, ahol nő). Ez arra utal, hogy már koncepcionálisan olyan szerepet szántak neki, hogy bármikor feláldozható. Nem főgonosz volt ő, hanem egy elterelés a háttérben álló bábmesterről: Sidiousról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!