Melyik magyar régi filmben van ez a jelenet? Mi a címe?
Sajnos nem biztos, hogy jól el tudom mesélni, nagyon régen láttam.
Jelenet: Diákok nyaralnak(?), fekete-fehér film. Az az egy jelenet maradt meg, mikor nincs "kapu" a docizáshoz és ilyen szürreálisan "belekalapálják" a 2 strébert a földbe... És ők lesznek a "kapu". Utána felirat: "A jó diák mindenhol jó diák" - és a két nerd elkezd tanulni még így is.
Szintén ebben a "filmben"(?) van egy farsang van, az egyik emberke varázslónak öltözik és mindenkit eltüntet, kivéve a szultánnak(?) öltözöttet és még valakit.
Beszéd nincs benne, csak zene és képes feliratok vannak időnként.
ÓÓóóóóóó, ezer köszönet, nem hittem benne igazán, hogy lesz válasz :D
Majd körülnézek neten, hátha van jobb minőségben is, de már önmagában ez a két jelenet újranézése is nosztalgikus, mivel pont ezen az adón láttam először - és sajnos nem teljes egészében, nem tudom miért, de a kémiaórás jelenet után rögtön a "Legényanyát" kezdték adni, aminek megtalálása cím nélkül szintén nehézkés volt, de végül a "Túltoltuk Béláim" idézet segített.
De áh, annyira szürreális ez a film, legalábbis ez a két jelenet, imádom az ilyeneket, ha tudsz hasonlóakat, jöhet, jobban fogom élvezni ezt a filmet, mint sok mai "kasszasikert" :D
Ezt a pixillációs technikát használták a Suli-buli előtt az Irka-firka című rövidfilmben, nagyjából abból nőtt ki a Suli-buli.
Nagyban hozzátesz a hangulatához Mericske Zoltán zenéje (tőle talán a Csúzli című sorozat az egyik legismertebb, fent van (még...) a youtube-on).
Karsai János és Karsai Gizella (tanár és diák voltak a Suli-buliban) készítették a Csepke című sorozatot (Karsai Veronikával, a lányukkal), az inkább már pantomim-burleszk, de hasonló a hangulata.
Külföldi legismertebb példa talán Peter Gabriel Sledgehammer című klipje (bár ebben vegyes technikát használnak):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!