Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Kik számítanak szerintetek...

Kik számítanak szerintetek mainstream videosoknak?

Figyelt kérdés

2018. okt. 23. 16:55
 1/2 anonim válasza:
100%

A mainstream videósokat sokan nézik. Azok számítanak annak, akiket sokan néznek. Ezt akár úgy is meg lehet nézni, hogy belépsz egy olyan helyen a youtube-ra, ahol még nem csináltál semmit. Mivel még az algoritmus nem tudja, hogy mit ajánljon neked, ezért azokat ajánlja, akiket sok ember néz.

Én most megnyitottam a google chrome-n az inkognitó módot, mert ott nem vagyok bejelentkezve gmail-el, és többek között Zsozeatya-t, meg a HollywoodNewsAgency-t hozta ki (ami meg is felelhet a valóságnak, mert én őket nem szoktam nézni). Én még Dancsó Pétert is idesorolnám. Szóval mindenki akinek sok feliratkozója, és sok nézettsége van, az mainstream videós.

2018. okt. 23. 20:38
 2/2 anonim ***** válasza:

ez egy érdekes kérdés. mainstreamnek a többség által elfogadott, általánosan ismert, trendi dolgokat szokás nevezni.

a videósok esetében szerintem két oldalról lehet megközelíteni: vagy akik nézettségükben legnagyobb eredményt érnek el (lásd első válasz)

vagy a másik értelmezés szerint, akik a klasszikus mainstream médiához leginkább hasonló, általános, több féle szubkultúra képviselői számára is egyaránt fogyasztható tartalmat állítanak elő, kevésbé egy szűkebb tematikára koncentrálnak.

pl. van egy csomó gamer videós, smink/gasztro/barkács/fotó/technikai tippekkel és témákkal foglalkozó videós, akik kizárólag, vagy minimum döntő többségében csak egy adott területtel foglalkoznak és lehetnek azon a területen akár kimagaslóan nézettek, ismertek is (pl. a The VR Tech kimondottan ilyen), mégsem nevezhetők tartalmilag mainstreamnek, mert akit nem érdekel az a szűkebb terület, amivel foglalkoznak, annak egyáltalán, vagy nem túl érdekesek.

ráadásul vannak olyanok, akik egy-egy szubkultúrában, vagy korosztályban nagyon ismertek és nagyon nagy nézettséggel is rendelkeznek, miközben azon a szűk körön kívül, vagy egy másik kultúrkörben teljesen ismeretlenek. például a gamer videókat néző gyerek/tini közönség jelentős részének fogalma sincs, kicsoda Magyarósi Csaba és Magyarósi Csabának, vagy a közönségének a zöme valószínűleg nem ismeri a gamer videósok zömét, mert teljesen más az érdeklődésük.

2018. nov. 9. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!