Mi a véleménye a fiataloknak az idősekről? Csak őszintén!
Ezek a mai idősek...
Régen felnéztünk az idősekre bölcsességükért és hitükért. Ma sokat panaszkodnak,szidják a fiatalabb genereciókat, tolakodnak. Hol marad a kölcsönös szeretet és tisztelet? Mi ez a durvaság?!
Ime pár gyöngyszem,hogy viselkednek:
1. Főiskolás voltam, nyelvvizsgára készültem,a színház előtti parkban leültem olvasni kicsit,odajött egy idős hölgy, már indulnom kellett,nem szóltam. Utánam rikácsolta:" Te bolond". 8 éve végeztem,ez azóta bennem van.
2. A templomban oda akart mellém ülni egy 80+-os néni,úgy jelezte szándékát,hogy megrángatta a télikabátom kapucniát.
3. A templomnál! " nagyon szépen" kért egy néni,hogy kérjem el a kulcsot "Eriggy"
4. Munkába menet, egy 70-es úri ember?! majdnem elgázolt a mopedjével. Így ráförmedni egy felnőtt emberre: Engedj már el!- Hova a sietség, és ki tudott volna kerülni.
5. A vérvételnél le akartam ülni, lehuppant elém a néni,és vigyorgott. Volt még más hely.
Nem tudjuk mi az udvariasság, erkölcs, munka... Mi?!
*Tudják ítélkezés, aranyszabály
Máté 7- ajánlom szívből a Bibliából
Remélem, látják 60 éven felüliek.
Aki lebolondozott, egyáltalán nem biztos, hogy rád értette, lehet teljesen a sajt világában van bezárva, és ha egy galamb repült volna el előtte, lehet neki is ezt mondta volna.
Te voltál a "trigger", a kiváltó, rosszkor voltál rossz helyen és magadra vetted.
Más világ, amiben ők vannak, teljesen más a valóság érzékelésük, lehet a múltba révednek, valami felsejlik az életükből, esetleg nekik is valami rossz emlékük ugrik be, és arra adnak furcsa reakciókat, amit egy fiatal nem ért meg, mert teljesen értelmetlen és udvariatlannak tűnik.
Szerintem nem kell ezt ennyire túltolni, el kell fogadni, hogy abban a korban már MÁS az ember, minden értelemben és ezt tolerálni kell, még ha furcsa vagy nehéz is.
Ők már sok mindenbe belexarnak, nem érdekli őket a világ, félrelök, megrángat. Neki szabad, ezt gondolja. Úgy sem tudsz vele mit csinálni, tovább kell menni szótlanul, ennyi jár nekik.
De nekem szólt.
Ide a negatív tapasztalatokat gyűjteném...
Őszintén szólva nem tartom túl sokra a magyar időseket.
Értelmes, nyitott időssel még nem nagyon találkoztam, olyannal viszont bőven, aki abban a hitben élt, hogy csak mert leélt 60-70 évet, attól ő már nagyon bölcs és értelmes lesz.
múltkor kiírtam itt is egy elég provokatív kérdést, ahol nekem esett egy 60+-os mamika, hogy higgyem el, ő sokkal jobban művel a nyelvet blabla...természetesen lekezelően.
Mondanom sem kell, hogy alapvető nyelvtani hibákat vétett, és még értelmezni sem tudta a leírtakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!