Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Valaki tud hím sárkány nevet...

Valaki tud hím sárkány nevet keresek X betűvel? Kisebb jégsárkányra gondoljatok. (Fantasy regényt szeretnék írni)

Figyelt kérdés

2018. szept. 2. 11:36
1 2
 11/13 attisattis válasza:
100%
Xilofon
2018. szept. 8. 08:38
 12/13 Z ***** válasza:
100%

Nem akarlak megbántani, de egyetértek az egyik válaszolóval abban, hogy ha nem tudsz magadnak kitalálni, akkor elég gáz fantasy lesz. Amikor kicsi voltam (nem tudom, hogy te hány éves vagy, de nem tűnsz túl idősnek), én is elkezdtem írni, de pár évre rá rájöttem, hogy iszonyúan gáz lett, ezért újrakezdtem. Azt sem tudom, hogy milyen tapasztalataid vannak a történetírásban, de adnék pár tanácsot, amit tapasztalatból osztok meg. Szerintem jó lenne, ha előbb nagy részletességgel kigondolnád, hogy miről szól, utána gondolj bele, hogy hány ugyan ilyen van. Akkor lesz jó a fantasyd, ha valami egyedit tudsz kihozni belőle, saját világot alkotsz, vagy rohatd jó történetet találtál ki rengeteg eget rengető csavarral (gondolj ilyenekre, mint a Tűz és jég dala, vagy a Gyűrűk ura... Persze nem arra gondolok, hogy ilyen volumenűnek kellene lennie, csak gondolj bele, hogy azok miért lettek sikeresek és élvezhetőek). A lényeg, hogy ne kopizz dolgokat, hagyd el a sablonokat, legyen különböző a többitől. Na meg persze, ha mem csak te akarod olvasni, akkor reklámoznod is kell majd valahogyan. Ebben nem tudok segíteni 😅. Én csak a nagymamáméknak tudtam megmutatni, mert soha sem lett kész egyrészt, másrészt meg mivel az első verziót olvasta mindenki, a másodikba már senkinek sem volt kedve beleolvasni. Pedig idősebb fejjel sokkal jobb lett. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha így fejezed be, ahogy elkezdted, akkor sokszor át fogod írni, ha tényleg komolyan veszed az írásodat.

Ja amugy sárkánynévnek meg nem ajánlok x betűset, mert szerintem ez is elég sablonos. Ha egyedit akarsz, akkor kezdd mondjuk Tr-, O-, S-, V- stb betűkkel. Mondjuk az is számít, hogy tud-e beszélni, milyen "korban" játszódik, milyen területen él satöbbi. De mondjuk "jégsárkánynak" talán Truss, Ruegis, Vlox, de tulajdonképpen a fantázia és kombinatorika végtelen tárházában jársz, ha gondolkozol és magad találsz ki mindent.

Jó értem, én is öcsémmel beszéltem meg sokmindent. Ha több ember írja, több az ötlet is, de ezt szerintem jobb lenne egy közeli baráttal, testvérrel megbeszélni (persze, ha van) és szerintem úgy van csak értelme, ha akivel megbeszéled, az az egész történetet ismeri, mert így környezetből kiragadva ötleteket adni csak akkor lehet, ha a történeted annyira sablonos, hogy mindenki ismeri mielőtt még megírtad volna.

Remélem hasznos tudtam lenni.

Sok sikert! :)

2018. szept. 8. 09:50
 13/13 anonim válasza:
100%

Csak írjad. Ha nem lesz jó majd írsz egy másikat.. Pont most kedden valaki azt mondta hogy “ma már úgysem olvas senki” na ez fájt. Persze én sem sokat, nem annyit amennyit szeretnék, munka meg gyerek meg Rainbow6 mellett 30+ évesen kb 10 könyvet olvasok el évente, viszont gyűjtőm a könyveket, majd ha lesz kicsit több időm akkor többet fogok olvasni. Örülök neki hogy valaki írásra adja a fejét a mai világban, fiatal vagy látszik a stílusból amit írni akarsz, de valahol el kell kezdeni, az első egy fantasy lesz a második majd lehet hogy egy jó kaland regény..sokka jobb mintha valami számítógépes játékot játszana (mint én is esténként)..

Hajrá, sok kitartást a könyvhöz. Kicsit név lopás da a Xerath egy jó kis sárkány név lenne..

2018. szept. 9. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!