Győr környékiek! Ha nyáron el akarnátok tűnni a világ elől ahol egyedül lehettek, hova mennétek kb egy hétre, ahol nem találnak rátok, van szállás, és nem is drága?
Bár szállást nem szoktam kivenni, tréfásan mondva talán azért mert amikor kivenném és beszélnék a bérbe adóval akkor máris nem lennék egyedül. De a kisalföldi és a bakonyi tanyavilág a kedvencem. Már ami megmaradt belőlük. A szüleim tanyája amúgy is a Kisalföldön van. Hozzászoktam hogy egy lakhely akkor jó ha olyan mint az a ház, vagyis nem baj ha 500 méterre látható egy másik tanyaépület, mert az is üres. Valamint ha tele torokkal lehet bármit kiabálni mert biztosan nem hallja senki a néhány őzön kívül, akkor az jó hely.
Hogy 1 főre ki szokták-e adni például a bakonyi Rák-tanyát, azt nem tudom. De van ott néhány olyan tanyaépület amit biztosan kiadnának ha a tulajt megtalálod.
Régebben biciklivel jártam a bakonyi vadont. Szállást nem szoktam kivenni mert az a városi lakótelep művilágára emlékeztetett volna, eltűnni akartam a vadonban és sikerült is ami fantasztikus volt, teljesen megfiatalodtam tőle. Még ma sem vertem ki a fejemből hogy megveszek ott egy rozoga tanyát és lakhatóvá teszem. Pedig van a szülői ház ami üres, viszont ahhoz mégis 500 méterre már ott a falu, meg a gáz miatt a globalizáció köldökzsinórjára van kötve, tehát teljesen azért nem ideális nekem.
De ha Győrtől nem akarsz messze menni, akkor Győrújbarátnál van az a dombság amin rengeteg hétvégi ház található. Sok közülük elég jól elszigetelt helyen van a világ zajától. A tulajt kell megtalálni vagy találni kell kiadót ott. Mert nem csak az jöhet szóba amit hirdetnek a neten vagy kiírnak táblán hogy kiadó.
Vagy Kajárpécen láttam még a falu déli szélén a Dózsa majornak nevezett részt, ahol sok az üres tanyaépület és hétvégi ház. Kajárpéc amúgy is zsákfalu, tehát kamion forgalom nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!