Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Segítség rejtvényben?!

Segítség rejtvényben?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Régóta próbálkozom a megfejtéssel,elakadtam..a közönség segítségét szeretném kérni. A már elkészített vázlatom csatolom,és lentebb olvasható maga a feladat .

Köszönöm előre is .

[link]

'Ezzel a betűvel kezdődik egy közép-európai ország fővárosának saját nyelvű neve,

a saját nyelvű nevének hatodik,avagy a város magyar nevének negyedik karaktere

a következő láncszem'

2018. jan. 8. 11:40
 1/5 anonim válasza:

Szia!

Mo: BudApest

Cseh: PráGa - Praha

Szlovák: PozsOny - Bratislava

Rom: BukArest - Bucuresti

Au: Bécs - Wien

Sv: GenF (angolul: Geneva, franciául: Genève, németül: Genf, olaszul: Ginevra, spanyolul: Ginebra)

Licht: VadUz - Vadoz

Németo.: BerLin - Berlin

Lengyelo.: VarSó - Warszawa

Szlovénia: Ljubljana

2018. jan. 8. 22:35
 2/5 anonim válasza:
(Bocsi, lemaradt az üzenetet fele) szóval a feladat valószínűleg hibás, mert nincs olyan ország, amire igaz a megállapítás. Talán ha Pozsonyt nézzük és külön vesszük az "S"-t, akkor az lehet jó megoldás (mert Bratislava névben 6. az "S", míg a magyar névben a 4.)
2018. jan. 8. 22:39
 3/5 A kérdező kommentje:

Ügyes ,gratula. :) Én félre értelmeztem .

És valóban hibás,de azt én szúrtam el a sietségben . Egy előző feladat megfejtésből egy ' B ' betűvel egészült ki a feladat eleje.. de nem semmi hogy ígyis kihoztad :D

Mennyit agyaltál rajta ? :)

2018. jan. 8. 23:02
 4/5 anonim válasza:
Nem sokat. Kb 30 percet. A te jegyzeteid alapján Wikipédián kikerestem az eredeti nyelvű neveiket és kiegészítettem a listàdat. :D
2018. jan. 8. 23:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez az eredeti nyelvű név zavart össze.. :D aztán a sok újra olvasástól már az egész zavaros lett :D
2018. jan. 8. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!