Mennyit dob egy 1000-es 140 lovas motoron egy turbófeltöltő?
Arra lennék kíváncsi, hogy nagyjából mennyit adna a végsebességéhez, lóerőhöz és a fogyasztáshoz egy a motor elejébe épített turbó. Plusz vele a sportlégszűrő használata.
Köszi, hogy elolvastad!
A turbót a szívótorok és a kipuf.leömlő közé építik, nem pedig a "motor elejébe". Talán az intercooler hűtőjére gondoltál?
Mert az egy egészen más kinézetű, és más rendeltetésű alkatrész. ;)
Nem nem. Ügyesen meg lehet oldani, ha összehegesztek kipufogónak való csövet. Naked vasra gondoltam.
Egy ilyenre: (jó nyilván ettől kisebbre XD)
Arra vagyok kíváncsi mennyivel jobb, ha az elejében van.
Van egy haver annak pályamotoron alul van. De az elejébe mennyivel jobb? Azt mondják sokkal jobb a teljesítmény, mert több levegőt kap, jobb lesz a turbó rpm-je.
Én jóval kisebb turbót fontolgatok, mint amit küldtem. Nem gyorsulási versenyen akarok részt venni! Csak attól félek, hogy a fogyasztást nagyon megdobja. A végsebességhez, meg az erőhöz meg nem ad többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!