Kezdő modellezés?
Hali mindenkinek!
Ezeket a modelleket szeretném itthonra összeszerelni: F-15C Eagle, Rafale M, SU-34 FN, Mig-29 Fulcrum, SAAB Jas 39D Gripen, és F/A 22 Raptor. 1/72 arányban gondolkodom.
A modellfutár.hu-n nézelődtem. Többféle márkát láttam, Italeri, Hobby Boss, Revel, Academy, és Hasegawa.
Melyik márka/modellel érdemes kezdenem, és milyen szerszámokat kell beszereznem ahhoz hogy a leendő modelleket össze tudjam rakni?
A szerszámoknál gondolok a legfontosabbakra, olyat nem szertnék megvenni aminek nem veszem hasznát. :)
Italeri és Revell makettekhez volt dolgom azok közül, amiket felsoroltál. Ezek kezdőnek tökéletesek, amúgyis 1/72-ben nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne kidolgozottság és nehézség terén a gyártók között. Nagyobb maketteknél jön ki inkább a minőségi különbség.
Ha teljesen kezdő vagy, akkor szerszámok közül kell egy szike, csipesz, reszelő, vékony ecsetek, festékek, grafitceruza, maszkoló papír. Nem létfontosságú, de sokszor jól jön egy tű, öngyújtó is.
Hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Ugyan, dehogy haragszom. Csak azért írtam hogy makett és modell mert így talán többen felfigyelnek a kérdésre :)
Ment a zöld!
Ha még nem keső...én nekem volt szerencsém hasegawa-n kìvül mindenhez.
Az academy és a revel volt legjobb.
Más makett esetéban az italeri-t elnagyoltnak talàltam.
Az academy-nél fi gyelni kell,hogy van "add veight" (adj sulyt)akkor nem írja,hogy menyit,ez okozhat problémát (nekem seggre ül az A10 warthog)
Ami kellhet még:"modell putty" ez levegőn száradó hézag kitöltő,
Beföttes gumi,ruha csipesz-alkatrészek tartós ősszefogásához,
Pipetta-festék keveréshez.
Pigment-por,sár imitáláshoz.
Köszi a választ neked is kedves 6.
Nem késő még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!