Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A katanának a kardhüvelyén...

A katanának a kardhüvelyén lévô, az a kiálló bigyóka, amine egybizonyos anyag megy át, azt higyan kell megkötni?

Figyelt kérdés
képet sajna nem tudom h higyan tudnak mutatani,feltolteni, ugy h ha valaki megirja, sztem maris erthetobb lesz a kerdesem:( :)

#katana #csomókötés(?)
2017. júl. 15. 19:42
 1/5 A kérdező kommentje:
bocsi a helyesírási hibákért, kiakartam javítani, csak véletlenül félre nyomtam.D:
2017. júl. 15. 19:44
 2/5 A kérdező kommentje:
ja, es meg annyit h ma vettem a conon, sohasem jartam kardotforgatni tanulni, csak egy 13/L vagyok aki szeretni a fegyvereket,foleg katanakat, igy hat lovesem sincs az egeszrol:c
2017. júl. 15. 19:46
 3/5 anonim ***** válasza:

A kardkötő bagariaszerű felsőbőrből, a derékszíjból és a csatos darabokból ellátott két

hord szíjból állt. A 2,5 cm széles derékszíj vörös szattyánbőrből, barna vénybőrrel bélelve, egy

sárgarézbél készült karikával, melyre a külső hord szíj volt rögzítve. A csatos darabok a kard

rögzítésére szolgáltak, úgy hogy a csatlékok végeit a kardhüvely karikáin áthúzzuk, azután a

hord szíjak alsó végeivel együtt, a bőrös csatba csatoljuk.

2017. júl. 15. 19:58
 4/5 A kérdező kommentje:
ohh, köszi:)
2017. júl. 30. 00:06
 5/5 anonim ***** válasza:

A kiálló bigyóka neve kurigata, a szalag amit belefűznek sageo.

Ha a díszkötést szeretnéd megtanulni, akkor írd be a youtube-on a keresőbe : sageo knot

Amikor a szamuráj az övbe tűzte a katanát akkor a sageo-val rögzítette. Ma a harci stílustól függően szorosabban vagy lazábban is lekötjük a tokot attól függően, hogy mennyire akarjuk mozgatni az övben.

A hármas válaszoló nem tudom miről beszél, de olyan érzésem van, hogy katanát nem fogott még a kezében.

Amit leírt az igaz lehet egy európai kardra.

2017. aug. 12. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!