Fonott vagy monofil előkezsinór?
Röviden a lényeg annyi, hogy viszonylag akadós és erősen hínáros terepen pecázok elsősorban pontyra. A pecázott víz mélysége kb. 3,5-4,5 méter, az alja iszapos. A hínár a pecált helyen ki van takarítva, így már csak körülötte hínáros, az állás körül bedőlt fák vannak.
Jelenleg 0,35-mm-es monofil főzsinórt (kb.: 15 kg szakítósz.) használok, 0,17 mm-es (kb.: 12 kg szakítósz.) fonott előkezsinórral és általában úszózok. A szerelék erősségével szerintem nincs gond, ámm arra lennék kíváncsi, hogy indokolt e a fonott előkezsinór használata, mert több fórumon olvastam,hogy a ponty hamarabb észreveszi a fonottat, mint a monofilt, tehát monofilra több a kapás mint a fonottra. Mondjuk érdekelne, hogy egy viszonylag mély és iszapos vízben mit lát a hal, mert szerintem semmit…..a másik meg szerintem az, hogy az esetemben egy 0,17-es fonott zsinór vékonyabb is, lágyabb is mint egy 0,35-ös monofil.
Szóval a kérdés még midig kérdés: monofil vagy fonott….ki mit használ, melyik az eredményesebb ????
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!