Szoktam Drarry fanfiction-öket olvasni, de pár kifejezéssel nem vagyok tisztában? Mit jelentenek? OOC és SLASH
Szoktál Drarryt olvasni, de nem tudod mi a Slash... OK.
OCC: egy fanfic esetében ez saját kitatálású szereplőt jelent. Original Character.
Slash: homoszexualitás
SLASH:
A Slash angol kifejezés az azonos neműek közti szerelmi kapcsolatot jelenti; ahol két férfi kerül egymással közelebbi kapcsolatba, szerelmi lánc, szexuális aktus is kialakulhat köztük. A slash alapvetően a fiú-fiú kapcsolatot taglaló történetet jelenti. A lány-lány szerelmet leíró sztorira is lehet mondani, bár annak pontosabb megnevezése a femslash.
OC - Original Character:
Eredeti karakter
Amikor beleírsz a történetbe olyan szereplőket, akiket te magad, mint író találtál ki, és az eredeti - jelen esetben a SupNat - Fandomban nem szerepelnek.
OOC - Out Of Character:
avagy karakteren kívüli megnyilvánulás, azaz nem karakterhű történeti. Az AU történetek összes szereplője leginkább OOC.
Vagyis még jellemzően több / kevesebb tulajdonságokat tartalmaz a karakter, de vannak az eredeti történettől való eltérések.
((Én pl. azért nem is jelölöm, hogy a karakterek OOC-k, mert szinte minden fanfic karakterre valamilyen szinten igaz.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!